Ziare.com

Finantele vor o singura rectificare bugetara, in noiembrie

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 18:41

   

Finantele vor o singura rectificare bugetara, in noiembrie
Bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale ar putea fi modificate, prin lege, doar o singura data pe an incepand din 2009, mai precis in luna noiembrie.

Conform programului din acest an al Legislativului, in penultima luna din 2009, parlamentarii vor mai primi de la Finante un proiect de Lege privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2009 si un proiect de Lege privind rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat 2009, informeaza NewsIn.

Codul Fiscal - modificat in februarie, abrogat in martie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a trimis, in ianuarie, in Parlament proiectul de Lege privind bugetul de stat pe anul 2009, precum si proiectul Legii privind asigurarile sociale de stat pe anul 2009.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit acestei liste, in luna februarie, MFP va transmite parlamentarilor un proiect care se refera la modificarea Codului Fiscal, prin reglementarea scutirii de la plata impozitelor pe cladire si pe teren a Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru spatiile atribuite institutiilor publice si completarea art. 21 alin. (5) cu inca o litera prin care sa se prevada ca amortizarea aferenta imobilelor din domeniul privat al statului atribuite institutiilor publice finantate integral sau partial de la bugetul statului si care sunt scutite de la plata chiriei sa fie deductibila la calculul profitului impozabil.

De asemenea, Finantele vor mai trimite spre aprobare contul general anual de executie pentru bugetul de stat, pentru fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si pentru datoria publica aferenta anului 2007.

In martie, parlamentarii vor dezbate proiectul unei legi privind activitatea de audit financiar. In plus, vor fi solicitati sa abroge Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal si sa participe la elaborarea unui Cod fiscal nou, care va implica si transpunerea prevederilor unor directive europene in domeniul impozitarii si implementarea masurilor cuprinse in Programul de Guvernare.

In luna mai, MFP va transmite Parlamentului un proiect de Lege privind organizarea si functionarea jocurilor de noroc si un altul pentru modificarea si completarea Legii nr.672/2002 privind auditul public intern.

In iunie, parlamentarii vor analiza proiectul Legii pentru aprobarea contului general anual de executie a bugetului de stat, a contului de executie a bugetului Fondului national unic de asigurari de sanatate si a contului general anual al datoriei publice pe anul 2008, precum si cele referitoare la bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2008 si al asigurarilor pentru somaj pe anul 2008.

Despagubirea deponentilor care si-au transferat depozitele de la CEC la BRD va fi discutata in decembrie

In septembrie, MFP s-a angajat sa transmita catre legislativ cate un proiect de Lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2010, precum si un proiect de Lege pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr.82/1991, republicata.

In noiembrie, Finantele, impreuna cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Bursa Romana de Marfuri (BRM) si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, vor transmite Parlamentului un proiect de Lege pentru modificarea Legii 357/2005 privind bursele de marfuri.

In ultima luna din 2009, va fi dezbatut proiectul Legii privind despagubirea persoanelor fizice care si-au transferat depozitele constituite pentru achizitionarea de autoturisme de la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) la BRD.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 894 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor