Ziare.com

Fitch a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei la "stabila"

Marti, 02 Februarie 2010, ora 19:20

   

Fitch a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei la "stabila"
Perspectiva de rating a Romaniei a fost imbunatatita de catre Fitch de la "negativa" la "stabila", pe fondul imbunatatirii conditiilor economice.

Totodata, agentia de evaluare a confirmat si ratingul "BB+" pentru imprumuturile pe termen lung in valuta si pe cel "BBB-" pentru credtele pe termen lung in lei.

Fitch a confirmat, totodata, plafonul de tara al Romaniei si ratingul pentru creditele pe termen scurt in valuta la 'BBB', respectiv 'B'.

"Imbunatatirea conditiilor financiare si economice externe, limitarea peste asteptari a deficitului de cont curent din 2009, dupa riscul generat de perioada electorala, adoptarea bugetului pentru 2010 si estimarile de normalizare a relatiilor cu FMI au temperat presiunile de scadere a ratingului suveran al Romaniei", a declarat David Heslam, director la Fitch Sovereign Group.

Fitch a coborat ratingul Romaniei la nivelul "speculativ" (junk) in toamna anului trecut. Tot atunci, agentia de evaliare a coborat calificativele Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la "BBB" la "BB+", si pentru credite pe termen lung in lei, de la "BBB+" la "BBB-". (L.H.)
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1410 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

?????????

Cine sunt astia ? ne da ceva ? daca nu duca-se pe pustii !

 

curs valutar

sunt bune si stiri din astea pentru ca mai dau un avant mic leului

 

Avem un guvern care, practic, nu lucreaza, ci doar vorbeste, prin "purtatorul de cuvant Boc!

Criza se mentine, accentuata si de conditiile climatice dificile. Se anunta numeroase concedieri, de ordinul zecilor, sau sutelor de mii, din care vor rezulta cifre comparabile de someri. Sindicatele contesta tot ceea ce se preconizeaza pentru 2010, in materie de salarii, pensii, subventii, ajutoare, amenintand continuu cu miscari de strada. Datoriile spitalelor, farmaciilor, ale primariilor si ale altor institutii cresc, dupa ce au atins o vechime de mai multe luni de zile. Investitiile stagneaza, din cauza vremii, din lipsa de fonduri si din alte motive. Piata imobiliara este blocata. Creditele se acorda extrem de greu, in vreme ce ponderea celor neperformante creste continuu. Si asa mai departe, multe se mai pot spune, pe acelasi ton.
In conditiile astea, pe ce s-or fi bazat cei de la FITCH, cand au imbunatatit perspectiva de rating la "stabila"?!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor