Fitch a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei la "stabila"

Marti, 02 Februarie 2010, ora 19:20
1616 citiri
Fitch a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei la "stabila"

Perspectiva de rating a Romaniei a fost imbunatatita de catre Fitch de la "negativa" la "stabila", pe fondul imbunatatirii conditiilor economice.

Totodata, agentia de evaluare a confirmat si ratingul "BB+" pentru imprumuturile pe termen lung in valuta si pe cel "BBB-" pentru credtele pe termen lung in lei.

Fitch a confirmat, totodata, plafonul de tara al Romaniei si ratingul pentru creditele pe termen scurt in valuta la 'BBB', respectiv 'B'.

"Imbunatatirea conditiilor financiare si economice externe, limitarea peste asteptari a deficitului de cont curent din 2009, dupa riscul generat de perioada electorala, adoptarea bugetului pentru 2010 si estimarile de normalizare a relatiilor cu FMI au temperat presiunile de scadere a ratingului suveran al Romaniei", a declarat David Heslam, director la Fitch Sovereign Group.

Fitch a coborat ratingul Romaniei la nivelul "speculativ" (junk) in toamna anului trecut. Tot atunci, agentia de evaliare a coborat calificativele Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la "BBB" la "BB+", si pentru credite pe termen lung in lei, de la "BBB+" la "BBB-". (L.H.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Fitch imbunatatire rating Romania, #Fitch perspectiva stabila Romania, #rating Romania Fitch , #stiri economice