Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

FMI: Economia se redreseaza lent

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 18:46
1264 citiri
FMI: Economia se redreseaza lent
Foto: FMI

Economia mondiala a inceput o redresare lenta din cea mai severa recesiune de la Al Doilea Razboi Mondial, potrivit Fondului Monetar International.

Conditiile financiare s-au imbunatatit mai rapid decat estimarile din luna aprilie, in special datorita sprijinului acordat bancilor si altor institutii financiare de catre guverne, cred analistii FMI, relateaza Associated Press.

FMI estimeaza ca economia globala se va contracta cu 1,4 procente, in 2009, insa, anul viitor, va creste cu 2,5 procente.

"Recesiunea globala nu s-a terminat, iar redresarea va fi lenta", au spus specialistii institutiei financiare internationale, in raportul sau privind economia mondiala.

Tarile dezvoltate, precum Statele Unite si Japonia, nu vor inregistra cresteri sustinute pana in a doua jumatate a anului viitor.

FMI crede ca bancile centrale ar trebui sa mai reduca dobanzile de referinta, iar guvernele ar trebui sa continue sa sprijine financiar dezvoltarea economica si in 2010, prin luarea unor masuri precum reducerea cheltuielilor si a taxelor.

In ce priveste Europa Centrala si de Est, FMI a inrautatit prognoza privind cresterea economica pe 2009, cu 1,3 puncte procentuale, pana la 5%, insa a modificat in sus estimarile pentru 2010, cu 0,2 puncte procentuale, pana la o crestere de 1%.

De asemenea, a fost revizuita in scadere estimarea pentru economia UE in 2009, pana la -4,7%, comparativ cu prognoza anterioara, care era de -4%.

Ultimul raport al FMI consemneaza si o inrautatire a prognozelor pentru Germania, cea mai mare economie a UE urmand sa inregistreze o scadere cu 6,2% in 2009, cu 0,6 puncte procentuale mai mult decat a fost estimat in aprilie. Pentru 2010, in schimb, scaderea PIB al Germaniei este estimata la 0,6%, in scadere fata de prognoza anterioara de -1%.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Fondul Monetar International, #scadere economica mondiala, #contractare economie globala , #stiri economice