Ziare.com

FMI recomanda Romaniei sa-si faca politici fiscale pe termen lung

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 12:01

   

FMI recomanda Romaniei sa-si faca politici fiscale pe termen lung
Politica fiscala a Romaniei ar trebui elaborata pe un termen mai lung, nu de la o zi la alta, asa cum se face in prezent, recomanda reprezentantii Fondului Monetar International (FMI). Totodata, acestia considera ca proiectiile pentru venitrurile la buget in acest an sunt exagerat de optimiste.

"Politica fiscala trebuie elaborata pe un termen mai lung, nu de la o zi la alta, iar autoritatile ar trebui sase concentreze pe bugetul din 2009, nu pe cel din 2008", a spus reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, Albert Jaeger, citat de NewsIn.

De altfel, el apreciaza ca proiectiile Guvernului pentru veniturile bugetare pentru intregul an 2008 ar putea fi cu 1-1,5% din PIB peste nivelul estimat de FMI, respectiv cu 6-8 miliarde lei. Proiectiile bugetare pe acest an prevad atingerea unor venituri echivalente cu 39,3% din PIB, dupa ce in 2007 s-au incasat la buget sume echivalente cu mai putin de 32% din PIB.

In ciuda rectificarii bugetare recente, exista inca motive ca autoritatile sa tinteasca un deficit bugetar mai mic, a mentionat Jaeger. De asemenea, FMI vede riscuri la adresa deficitului bugetar si in contextul apropierii alegerilor din acest an.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In privinta politicii fiscale de anul trecut, FMI considera ca a fost una expansionista si prociclica, iar pentru acest an sugereaza tinteaza tintirea unui deficit bugetar de sub 2% din PIB.

Legea bugetului aprobata de Parlament prevede pentru 2008 un deficit bugetar de 2,7% din PIB, insa Guvernul s-a angajat sa taie din cheltuieli pentru a reduce deficitul.

FMI recomanda, de altfel, Guvernului sa respinga orice propunere de crestere a cheltuielilor bugetare sau de reducere a veniturilor, a mai spus Jaeger.
Citeste mai multe despre fmi politica fiscala Romania recomandare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FMI?!

FMI a avut un rol important in tranzitia noastra, ca si a altor tari, dar s-a dovedit, nu o data, un prost sfatuitor! Cine l-a luat prea in serios, Mexicul, de exemplu, a trecut prin momente extrem de grele, la un moment dat, tocmai datorita masurilor gresite recomandate de FMI! Asa ca, sa ne mai lase!

 

F.M.I. alaturi de Banca Mondiala

ne-au bagat in rahat , ei de fapt cu asta se ocupa !Niste evrei jegosi care storc banii de la diferite natiuni care apoi ii investesc in conflicte pentru ai multiplica.
Care a fost reactia parazitilor astora cand Ceausescu a vrut sa achite datoriile inainte de termen, va amintiti?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor