FMI: Somajul din Romania va continua sa creasca

Vineri, 22 Mai 2009, ora 14:41
1032 citiri
FMI: Somajul din Romania va continua sa creasca

Somajul din Romania va continua sa creasca in urmatoarele trimestre, din cauza contractiei economiei, a declarat vineri seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks.

"Somajul va continua sa creasca, din cauza scaderii economiei, si va fi o situatie dificila in urmatoarele trimestre", a spus oficialul FMI.

In aprilie, numarul de someri a crescut cu 4.120 fata de luna anterioara, pana la 517.741, nivel maxim al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

FMI estimeaza, de altfel, ca numarul de someri va ajunge la circa 800.000 la sfarsitul acestui an, in timp ce Comisia Nationala de Prognoza mizeaza pe doar 620.000 de someri.

Intrebat cum comenteaza posibilitatea maririi salariului minim, Franks a afirmat ca politicile salariale trebuie sa fie sustinute de fundamentele economiei.

"Nu poti majora la fel salariile intr-o perioada de criza, ca atunci cand economia merge bine", a precizat Franks.

Pe de alta parte, el sustine ca guvernul a mentinut cheltuielile sub control pana in prezent si ca o scadere a venituilor la buget depinde de evolutia economiei.

Totodata, Franks sustine ca ajustarea deficitului de cont curent, realizata pana in prezent, este un lucru pozitiv pentru sustinerea economiei, insa o corectie prin reducerea importurilor, si nu prin majorarea exporturilor, nu este o veste buna.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: rNews
Comentarii
z.z.z
rank 1
da de unde stimabile domn..? somajul o sa kontinuie sa creasca in primul rand, datorita forfetarului,care conform spuselor lui pogika si bok,l-ati fi impus dvs k si conditie a imprumutului,deci lasati-ne,in prostia noastra,sa tragem singuri conkluziile