Ziare.com

Fondul Proprietatea nu va fi afectat de evolutiile politice

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 15:41

   

Fondul Proprietatea nu va fi afectat de evolutiile politice
Presedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Mircea Ursache, a declarat vineri ca activitatea Fondului nu va fi afectata de ultimele evolutii de pe scena politica, intrucat deciziile se iau in cadrul adunarilor generale, situatie care nu permite o imixtunea a politicului.

Mircea Ursache, membru PSD, a fost eliberat din functia de sef al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), alaturi de alti membri din conducerea autoritatii, dupa o serie de hotarari ale premierului Emil Boc.

Schimbarile la conducerea autoritatii au venit in contextul in care coalitia s-a destramat joi, dupa ce toti ministrii PSD si-au depus demisiile, ca reactie la decizia presedintelui Traian Basescu de revocare a lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne.

In schimb, Ursache a mentionat ca nu se pune problema unei renuntari la functia din Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, deoarece are un mandat de patru ani, aprobat de actionari cu 99,99% din voturi.

"La Fondul Proprietatea nu este posibila niciun fel de imixtiune a politicului, deoarece este o societate comerciala, iar deciziile se iau in AGA. Nu vad in acest moment niciun element care sa impiedice functionarea Fondului", a explicat Ursache.

El a asigurat actionarii ca renegocierea contractului de administrare cu Franklin Templeton este un lucru bun si a explicat ca va fi nevoie de o noua adunare generala extraordinara, dupa ce Guvernul va aviza contractul renegociat.

Citeste mai multe despre fondul proprietatea Ursache demis AVAS
Sursa: rNews

Articol citit de 467 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ESTE O RUSINE A GUVERNULUI cum procedeaza cu Fondul Proprietatea

Este de neimaginat cata bataie de joc au parte actionarii Fondului Proprietatea de la actualul guvern.
Este o amanare si o minciuna continua . Trebuiesc dati in jedecata atat POgea cat si Videanu si Boc si apoi mers la CEDO !!! RUSINE

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor