Ministrul Virgil Popescu: Furnizorii nu pot debransa romanii de la reteaua electrica pe perioada starii de alerta

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 05 Februarie 2021, ora 15:25
4294 citiri
Ministrul Virgil Popescu: Furnizorii nu pot debransa romanii de la reteaua electrica pe perioada starii de alerta
Foto: Pixabay.com

Chiar daca au umflat facturile pe ianuarie pentru a se finanta, furnizorii de energie electrica nu pot debransa romanii care nu-si pot plati facturile, pe perioada starii de alerta, ne-a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, invitat la "Dialogurile Ziare.com".

"Furnizorii nu vor putea face debransari abuzive pentru ca pe perioada starii de alerta nu este permisa debransarea consumatorilor. Este ordonanta in vigoare de anul trecut si acest lucru nu va putea fi facut.

Acest lucru nu trebuie sa fie luat ca un abuz nici din partea furnizorilor si nici din partea clientilor sa nu plateasca," avertizeaza ministrul.

"Dar clientii vor trebui sa plateasca, dar nu vor fi debransati. Din punct de vedere al energiei electrice, nu poti sa ramai fara ea. De aceea exista acel serviciu universal care trebuie sa fie mai scump, pentru ca, in momentul, in care nu mai ai acces la energie electrica din cauza unui anumit furnizor care da faliment sau se intampla ceva, te preia un furnizor, si te trece in acel serviciu universal", a explicat oficialul.

Potrivit lui, furnizorul nu te are in portofoliu de client, nu stie cat consumi si trebuie sa cumpere energie de pe piata pentru a ti-o furniza.

"De aceea serviciul universal este mai scump. Tot de aceea, serviciu universal este o exceptie si nu o regula, asa cum ai vrut sa fie facut de catre ANRE", a declarat ministrul.

Milioane de facturi umflate in luna ianuarie

Milioane de facturi au fost umflate in luna ianuarie pentru ca distribuitorii si furnizorii de energie electrica sa se finanteze dupa bunul plac, fara sa aiba costurile aferente, a declarat pentru Ziare.com ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a spus ca el insusi a fost victima acestei mici escrocherii, cand s-a trezit cu o factura de 970 de lei, adica un consum de 1.500 de kWh pe luna intr-un apartament in care nu mai sta nimeni.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#debransare romani energie electrica, #liberalizare piata energie , #stiri economice
Comentarii