Gaz de France respinsa pentru Nabucco, alege South Stream

Joi, 07 Februarie 2008, ora 14:17
1066 citiri
Gaz de France respinsa pentru Nabucco, alege South Stream

Grupul Gaz de France a anuntat, joi, ca a "luat act" de respingerea candidaturii sale pentru a deveni al saselea partener la proiectul gazoductului european Nabucco si a decis sa studieze participarea la alte proiecte, printre care cel ruso-italian South Stream.

La proiectul gazoductului Nabucco, care va lega din 2012 Marea Caspica de Uniunea Europeana, pentru a reduce dependenta UE fata de gazul rus, participa, pe langa RWE, grupul austriac OMV si societatile nationale Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), MOL (Ungaria) si Transgaz (Romania).

Gazoductul ruso-italian South Stream, initiat de grupul rus Gazprom si compania italiana ENI, va porni din Rusia, va trece pe sub Marea Neagra, prin Bulgaria, de unde se va diviza spre nord-vest in Austria si spre sud, spre Grecia si Italia, anunta NewsIn.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, Turcia s-a opus intrarii GDF in Nabucco, in special pentru a protesta fata de recunoasterea genocidului armean de catre Parlamentul francez.

Relatiile dintre Paris si Ankara sunt de asemenea tensionate de opozitia presededintelui francez Nicolas Sarkozy fata de aderarea Turciei la Uniunea Europeana.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, la finalul intrevederii sale cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkoyz, ca s-a convenit ca Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#gaz de france, #nabucco, #South Stream , #stiri economice