Ziare.com

Gazele se scumpesc de la 1 iulie

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 15:20

   

Gazele se scumpesc de la 1 iulie
De la 1 iulie se va mari pretul la gazele naturale cu un procent care urmeaza sa fie stabilit saptamana viitoare, dar care va fi mai mic de 20%.

Anuntul a fost facut de Gabriel Sarbu, directorul Departamentului Tarife de la Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) care a declarat la BBC ca ajustarea pretului va fi facuta ca urmare a solicitarilor primite din partea celor doi mari distribuitori de gaze din Romania, Distrigaz Sud si E.ON, care au cerut marirea preturilor cu 20%.

Distribuitorii sustin ca inregistreaza pierderi substantiale din cauza ca preturile nu au mai crescut, ultima majorare avand loc la 1 februarie, cand pretul gazelor a crescut cu 8,5%.

"O sa decidem in cursul saptamanii viitoare cel tarziu, dar da, la 1 iulie, din datele pe care le avem arata ca va fi nevoie de o ajustare a pretului. Procentul urmeaza sa-l decidem. In nici un caz ajustarea nu va fi la nivelul valorilor care au fost, sa zicem asa, vehiculate prin presa din diferite surse de la distribuitori", a spus Gabriel Sarbu.

Tot de la 1 iulie se va schimba si modul de tarifare a gazelor naturale. Conform unui ordin al ANRE facturile nu vor mai fi exprimate in unitati de volum, asa cum se intampla in prezent, ci in unitati energetice.

Mai exact, consumul facturat va fi exprimat in Mw/h si nu in metri cubi. Pentru consumatori inseamna ca vor plati si in functie de calitatea gazului, nu doar de cantitate.
Citeste mai multe despre crestere gaze pret tarife distribuitori
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1168 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

frumos articol

strecurat la meserie intre alegeri si meciul cu italia articolul in putine cuvinte alese "jurnalistic" ne linisteste cum ca pretul va fi marit cu un procent dar care va fi mai mic de 20%...artistic cemai!!! ce-i acolo un mai putin de 20% dintr-un pret pe care nu-l mentioneaza cand noi lunar ne scaldam in mai putin de 800 lei ???? meserias nu? m-am c..at pe mine de atat admiratie

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor