Geoana: CE a aprobat ajutoare pentru salvarea IMM-urilor

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 18:00
738 citiri
Geoana: CE a aprobat ajutoare pentru salvarea IMM-urilor
Foto: Q Magazine

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri la Tulcea ca Romania a primit din partea CE un raspuns favorabil cu privire la o schema de ajutor de stat pentru salvarea IMM-urilor aflate in dificultate.

Liderul social-democrat a anuntat ca, in urma solicitarii facute de catre vicepremierul Dan Nica si ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, Romania a primit din partea CE un raspuns pozitiv de a acorda ajutoare de stat pentru salvarea IMM-urilor aflate in dificultate.

In urma acestui raspuns favorabil, Geoana a precizat ca le-a solicitat celor doi ministri sa ceara de la Guvern, in sedinta de miercuri, banii necesari pentru IMM-uri.

"Exista in legislatia europeana o posibilitate de acordare de ajutoare de stat pentru salvarea IMM-urilor, pe o schema de ajutor de stat pentru firmele care nu intra in zona in care sunt acordate fonduri structurale, vorbesc aici de agricultura, de minerit, de metalurgie, in afara zonelor care fac parte dintr-politica speciala pe care Romania a antamat-o cu CE.

Aceasta posibilitate este permisa incepand de azi. Cuantumul sumei depinde de ceea ce vrea sa faca Guvernul. Nu este o limitare de suma, ci o limitare de resurse.

In ceea ce priveste posibilitatea de a gasi resurse pentru aceasta schema de ajutor de stat, cele doua institutii mentionate de scrisoarea lui Almunia sunt Ministerul Economiei si AVAS. Sper ca azi la Guvern sa existe un raspuns concret", a explicat presedintele Senatului.

"E o portita interesanta si o gura de oxigen pentru IMM-uri", a mai descris el "vestea buna" venita de la Bruxelles.

Bani pentru irigatii

Mircea Geoana a mai anuntat ca Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a fost insarcinat sa solicite bani pentru irigatii.

"Alocarea neintarziata de resurse pentru irigatii trebuie sa capete un raspuns concret si bani pentru agricultura", a spus liderul social-democrat.

Acesta a adaugat ca guvernarile PSD au avut de-a lungul anilor o medie de suprafete de irigatii de peste un milion, in timp ce, "cand a fost dreapta la putere" s-a ajuns la aproximativ 200.000 de hectare irigate" (tot ca medie, n.r.).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Mircea Geoana IMM, #ajutoare IMM CE, #bani irigatii , #stiri economice