Germania a produs mai putina carne in 2020. Ce alternativa au gasit nemtii

Duminica, 16 Mai 2021, ora 10:50
6692 citiri
Germania a produs mai putina carne in 2020. Ce alternativa au gasit nemtii
Germania este cel mai mare producator de carne de porc din UE FOTO Pixabay

Germania a produs mai putina carne in 2020, in timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar snitelele si carnatii inca depasesc semnificativ alternativele pe baza de plante pe rafturile magazinelor, informeaza Deutsche Welle.

Consumul de produse din carne a scazut anul trecut in timp ce este in crestere piata produselor care inlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistica (Destatis), valoarea totala a carnii produse in Germania a scazut in 2020, dar a crescut productia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni si vegani.

Anul trecut, valoarea totala a carnii produse in Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% fata de 40,10 miliarde de euro in 2019, cand a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arata datele Destatis.

Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care inlocuiesc carnea in 2020 decat in anul precedent.

Productia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanti adulti din Africa.

Valoarea produselor care inlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro in 2019, la 374,9 milioane de euro in 2020, sau un avans anual de 37%.

Destatis publica datele privind industria produselor care inlocuiesc carnea doar din 2019, si este pentru prima data cand este posibila o comparare intre doi ani.

Statisticienii cred ca scaderea productiei de carne din 2020 ar putea avea legatura cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a carnii au fost fortate sa se inchida temporar din cauza nerespectarii reglementarilor sanitare si a numeroaselor cazuri de COVID-19 in randul angajatilor, in special la unitatea de procesare a carnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus in discutie conditiile de viata si de lucru pentru lucratorii din industria germana de procesare a carnii, adesea recrutati din tarile est-europene, inclusiv din Romania, si angajati prin intermediul unor firme subcontractoare.

Tendinta de scadere a consumului de carne in Germania dureaza de mult timp. In 1987, intr-o gospodarie se consumau in medie 6,7 kilograme de carne pe luna, fara a include carnatii, carnea procesata sau conservata prin sarare. Pana in 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Noua comoară energetică din inima Europei. Investiția care schimbă jocul și dă o lovitură neașteptată Chinei
Producția de „aur alb” a început la zăcământul care poate alimenta 500.000 de mașini electrice în fiecare an. Apar vești bune pentru industria energetică din Europa, deoarece...
#producator carne, #carne porc, #Germania , #stiri economice