Germania ar putea sa nu mai aiba deloc somaj

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 21:34
2821 citiri
Germania ar putea sa nu mai aiba deloc somaj
Foto: Teodora Bodeanu

Ministrul german al Economiei a facut o evaluare a modului in care economia germana isi revine si a afirmat ca ocuparea totala a fortei de munca ar putea sa fie posibila in curand.

Rainer Bruederle a declarat ca germanii o duc bine si cheltuiesc din nou, iar consumul intern este puternic, informeaza BBC.

Datele statistice publicate in aceasta saptamana arata ca increderea mediului de afaceri in economia germana este la maximul ultimilor 20 de ani, optimism aflat in contrast cu anxietatea care caracterizeaza mai multe economii europene cu datorii.

Ministrul german a adaugat ca cererea interna contribuie cu mai mult de jumatate la PIB. In acelasi timp, expertii sustin ca 90% din cresterea pe care o va inregistra Germania in 2011 se va baza pe piata interna, ceea ce e impresionant deoarece Germania este al doilea exportator al lumii.

De asemenea, Rainer Bruederle a atras atentia ca si somajul este in scadere, inclusiv cel de lunga durata care nu a mai inregistrat o scadere pana acum.

"Sunt mai putin de trei milioane de someri acum, in scadere de la cinci milioane. Chiar si numarul celor fara serviciu de mult timp a scazut, ceea ce nu s-a mai intamplat niciodata. Sunt convins ca angajarea totala a fortei de munca este posibila in curand", a spus ministrul german.

Economia germana a crescut in al treilea trimestru cu 0,7%, comparativ cu media de 0,4% a zonei euro. Cresterea din al doilea trimestru a fost, insa, un record de 2,3%.

Cancelarul Angela Merkel le-a multumit recent germanilor, printr-o scrisoare deschisa, ca au ajutat Germania sa iasa din criza economica, mai bine decat oricine. "Nu cred in miracole, dar cred in oamenii acestei tari, in ideile lor, in bunul lor simt, in atitudinea 'pot sa fac'", spune cancelarul german in mesajul transmis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Germania crestere economica, #Germania somaj , #stiri economice