Ghetea: Romanii datori la banci sa-si reesaloneze creditul

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 15:55
3022 citiri
Ghetea: Romanii datori la banci sa-si reesaloneze creditul

Clientii, in special companii, trebuie sa vina la banca la care au imprumutul "ca la doctor".

In cazul in care simt ca nu mai pot plati, acestia ar trebui sa ceara reesalonarea si restructura creditul, a spus joi presedintele CEC Bank, Radu Gratian Ghetea.

"Bancile fac eforturi in aceasta perioada pentru reesalonarea si restructurarea creditelor. Clientii care simt ca nu mai pot trebuie sa vina la banca ca la doctor pentru a nu ajunge in faza executarii silite", a completat Ghetea, citat de NewsIn.

Bancile au inceput cu renegocierea creditelor companiilor si vor continua cu imprumuturile acordate populatiei, in cazul carora se cauta inca solutii.

"Cautam metode simple pentru reesalonarea creditelor, astfel incat si operatorul de la ghiseu, consilierul de credit, sa poata, intr-o discutie cu clientul, sa ofere solutii. Eu, ca banca, pot spune ca daca ti-au mai ramas 1-2 ani pana la achitare sa-mi platesti doar dobanda, dar pentru asta clientul trebuie sa demonstreze ca are serviciu, iar banca sa traga concluzia ca nu e in pericolul de a fi disponibilizat", a adaugat presedintele CEC Bank, care detine si functia de presedinte al ARB.

Potrivit ultimelor date publicate de BNR, restantele populatiei la credite au crescut intr-un an cu 73%, pana la 989,6 milioane lei (261,8 milioane euro) la finalul lui noiembrie 2008, numai in perioada septembrie - noiembrie majorandu-se cu 30,5%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#credit banca reesalonare, #Radu Gratian Ghetea, #companii banci clienti, #dizsponibilizare banca , #stiri economice