Guvernul a adoptat lista investitiilor in turism pe 2010

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 18:30
1495 citiri
Guvernul a adoptat lista investitiilor in turism pe 2010
Foto: Arhiva

Guvernul a adoptat in sedinta sa de miercuri lista cu programele si proiectele de investitii in turism care vor beneficia de finantare de la bugetul de stat in 2010 si modul in care acestea vor fi finantate din bugetul de stat dar si de cele locale.

"Hotararea de guvern vizeaza obiective de investitii initiate anul trecut (de ex. continuarea investitiilor pe subprogramul "Schi in Romania" in judetele Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramures si respectiv pe Valea Prahovei - in pregatirea FOTE 2013, continuarea constructiei unor miniporturi in judetul Tulcea), precum si obiective noi (de ex. dezvoltarea infrastructurii turistice in statiuni din sudul litoralului si in statiuni balneare ca Amara, Baile Felix - 1 Mai sau amenajarea unui port turistic in Oltenita)", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Proiectele se incadreaza in cele patru subprograme nationale de investitii in turism: Schi in Romania, Dezvoltarea infrastructurii turistice in zona montana inalta, Dezvoltarea echilibrata si integrata a statiunilor turistice balneoclimaterice si Dezvoltarea echilibrata si integrata a zonei turistice din Delta Dunarii si a statiunilor turistice de pe litoralul Marii Negre.

Hotararea de Guvern mai reglementeaza cofinantarea din bugetul MDRT a documentatiilor tehnice si a lucrarilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii in turism ale caror beneficiari sunt autoritati publice locale.

Sumele de la bugetul de stat vor fi alocate in completarea surselor proprii ale autoritatilor publice locale, acestea din urma fiind cele care organizeaza achizitiile publice necesare derularii investitiilor si raspund de utilizarea sumelor primite pentru implementarea respectivelor proiecte

"Actul normativ aprobat urmareste dezvoltarea durabila a turismului si stimularea transformarii Romaniei intr-o destinatie turistica competitiva la nivel international, prin valorificarea resurselor turistice autohtone", se mai arata in comunicatul citat.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#investitii turism 2010, #proiecte investitii turism Udrea , #stiri economice