Hidrosind acuza AVAS de falimentarea sectorului energetic

Marti, 29 Iulie 2008, ora 21:14
1473 citiri
Hidrosind acuza AVAS de falimentarea sectorului energetic

Hidrosind contesta modul in care a fost elaborata de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Nota de fundamentare a proiectului pentru reorganizarea sectorului energetic si acuza AVAS de falimentarea acestuia.

"Fata de preocuparile AVAS de distrugere a SC Hidroelectrica SA si de falimentare a sectorului energetic romanesc Federatia Sindicala Hidroelectrica Hidrosind, avand in vedere efectele dezastroase ale schimbarilor climatice (...), modificarile hidrologice din ultimii ani, necesitatea promovarii folosintelor complexe pentru aparare impotriva inundatiilor (...), necesitatea valorificarii la maxim a potentialului hidroenergetic al tarii si necesitatea promovarii resurselor regenerabile (...) supune atentiei Guvernului cat si Consiliului Suprem de Aparare a tarii initierea, elaborarea si adoptarea in regim de urgenta a Programului National de valorificare a potentialului hidroenergetic si de aparare impotriva inundatiilor", se arata in comunicatul Hidrosind remis NewsIn.

Hidrosind considera ca AVAS trebuie sa precizeze care sunt intentiile sale declarate in Nota de fundamentare prin paragraful "restructurarea Electrica SA" si sustine faptul ca daca se acorda Electrica SA managementul noii structuri nu reprezinta in niciun caz o garantie ca noua companie va beneficia de un managemnt eficient.

Sindicatul acuza AVAS ca nu cunoste planurile de investitii ale Electrica SA si considera ca sumele vehiculate de Autoritate pentru modernizarea faclitatilor de productie si distributie sunt nefondate.

Pe 16 mai, dupa discutii cu reprezentantii Guvernului si ai AVAS, Hidrosind a decis suspendarea marsului de protest legat de infiintarea unei companii energetice nationale.

Tot atunci Hidrosind a anuntat ca isi mentine afirmatiile ca o structura integrata vertical este o eroare administrativa si tehnic-economica si ca actualele structuri trebuie sa se dezvolte liber in piata interna europeana de energie.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#Hidrosind, #AVAS, #falimentare, #sector, #energetic, #Romania , #stiri economice