Horia Cristian, la TV Ziare.com: Acordul cu FMI, o mare pacaleala trasa Romaniei

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 15:17
1635 citiri
Horia Cristian, la TV Ziare.com: Acordul cu FMI, o mare pacaleala trasa Romaniei
Foto: Ziare.com

Acordul cu FMI a fost doar o pacaleala pentru romani, iar clauzele sale au fost tinute ascunse de Guvernul Boc, a declarat, pentru TV Ziare.com, deputatul PNL Horia Cristian.

"Acordul cu FMI nu ne-a fost nici macar prezentat, il consider o mare pacaleala care a fost trasa Romaniei. (...) Sunt foarte multe clauze in acord care au fost tinute ascunse si aceste clauze au fost tinute ascunse cu buna-stiinta", a declarat Horia Cristian.

Modalitatea prin care guvernul acum incerca sa se achite de asa-zisele obligatii pe care le are fata de FMI, prin asumarea unor pachete de legi in Parlament, este "la limita Constitutiei", sustine deputatul, in conditiile in care aceste legi trebuie sa treaca prin Parlament.

In plus, cele 10 miliarde de euro primiti de Romania de la FMI si Banca Mondiala nu au fost folositi la nimic, nu se cunoaste modul in care au fost cheltuiti, sustine deputatul.

"Cand Basescu a negociat la Cotroceni, nu stiu daca el si-a pus intrebarea ce cred romanii despre acest acord, daca sunt de acord cu el", spune Horia Cristian.

Deputatul considera ca mesajul pe care il vor transmite reprezentantii FMI la Bucuresti va fi unul pozitiv, in sensul ca Romania va primi urmatoarea transa din imprumut, in conditiile in care nu se doreste instabilitate in regiune.

"Mesajul transmis de FMI va fi unul pozitiv, in mod evident FMI va acorda urmatoarea transa de fin motivele sunt variate, dar cel mai simplu motiv este ca Fondul nu doreste un dezechilibru major in situatia politica din Romania. Din pacate Boc nu a facut nimic pentru redresarea situatiei economice, dar FMI in mod sigur nu va lasa aceasta tara sa dea faliment, sa intre in incapacitate de plata si banii destinati platii salariilor si pensiilor vor veni", a declarat Horia Cristian.

Potrivit lui Horia Cristian, singura sansa ca Romania sa iasa din criza este recapatarea increderii un guvern, iar guvernul de tehnocrati condus de Klaus Iohannis ar fi singurul capabil sa coaguleze increderea romanilor.

Nominalizarea lui Lucian Croitoru pentru functia de prim-ministru este una neconstitutionala, sustine Horia Cristian, si poate fi baza unei suspendari a presedintelui. Nu s-a recurs la aceasta masura pentru ca "ar fi dat apa la moara lui Basescu in razboiul lui inchipuit cu Parlamentul Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Horia Cristian Ziare, #acord FMI pacaleala, #imprumut fmi romania, #televiziunea Ziarecom, #TV Ziarecom , #stiri economice
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Nu era nevoie ca dl. deputat sa ne spuna un lucru evident. Problema este dece onorabilii din parlament nu au luat pozitie la vremea respectiva. Acum este oricum prea tarziu.