Hunedoara: Nici angajatii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru

Luni, 07 Septembrie 2020, ora 23:22
3541 citiri
Hunedoara: Nici angajatii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru
Foto: ClubFeroviar.ro

Angajatii din schimbul III de la Termocentrala Mintia nu au intrat la lucru, luni seara, dupa ce colegii lor din schimbul II au refuzat sa intre la munca in cursul diminetii. Energeticienii au anuntat ca de sase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii si ca nu mai este carbune pentru a porni centrala.

"Schimbul III nu intra la lucru. Instalatiile sunt puse in pericol din lipsa personalului. De la guvernanti sau autoritati locale nicio reactie pana la aceasta ora", a scris, luni seara, pe Facebook, Cristian Istoc, presedintele Sindicatului "Solidaritatea" din Valea Jiului.

Un numar de 110 salariati ai Termocentralei Mintia din judetul Hunedoara au refuzat, luni dimineata, sa intre la lucru si au protestat in curtea institutiei pentru ca de sase luni nu si-au primit bonusurile la salarii. Liderul Sindicatului "Solidaritatea", Cristian Istoc, a anuntat, totodata, ca centrala a fost oprita sambata noaptea, din cauza lipsei de carbune.

Cei 110 protestatari au anuntat ca refuza sa intre la munca deoarece de sase luni nu au primit anumite bonusuri la salarii, cum ar fi decontarea transportului, tichete de masa, ajutorul de incalzire.

Cu tot cu bonusuri, salariile energeticienilor sunt de 3.500 - 5.500 de lei, anunta reprezentantii Sindicatului "Solidaritatea" din Valea Jiului.

#Hunedoara, #termocentrala Mintia, #protest, #lucru, #carbune , #stiri economice