Incepe razboiul modial cu piratarea drepturilor de autor

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 18:48
2093 citiri
Incepe razboiul modial cu piratarea drepturilor de autor
foto: brandflakesforbreakfast.com

Aproape 40 de state din intreaga lume sunt gata sa semneze un acord istoric pentru combaterea pirateriei, ce cauzeaza pierderi anuale de miliarde de dolari.

La negocieri au participat reprezentantii UE si statelor membre, ai Statelor Unite si ai Japoniei, alaturi de multi altii, care au reusit sa rezolve "aproape toate problemele semnificative", iar discutiile sunt aproape incheiate, informeaza Mediafax.

Una din cele mai importante prevederi ale tratatului le da voie vamesilor sa confiste pe loc bunurile contrafacute, fara a mai astepta vreo reclamatie din partea proprietarului marcii copiate sau vreun ordin judecatoresc, ca pana acum.

Acordul vine in conditiile in care comertul cu produse contrafacute a crescut de la 100 de miliarde de dolari, in anul 2000, la 250 de miliarde de dolari, in 2007, potrivit statisticilor oficiale.

Potrivit estimarilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, valoarea comertului cu produse contrafacute a crescut de la aproximativ 100 de miliarde de dolari anual in 2000, la circa 250 de miliarde de dolari in 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#acord piraterie marci, #acord incalcare copyright, #piata produse contrafacute , #stiri economice