Indicele ROBOR la 3 luni a ramas luni la 2%

Luni, 31 August 2020, ora 11:44
2209 citiri
Indicele ROBOR la 3 luni a ramas luni la 2%
Foto: Pixabay

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a ramas luni la nivelul de 2%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni s-a mentinut la randul sau la 2,09%.

Pe 5 august, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,5% pe an, de la 1,75% pe an, incepand cu 6 august, dar si de reducere a ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1% pe an, de la 1,25%. Masura a fost luata pentru atenuarea impactului economic al pandemiei de coronavirus.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii la care se imprumuta, intre ele, institutiile bancare din Romania, in lei, iar evolutia sa este legata, in principal, de nivelul de lichiditate existent in piata.

BNR a publicat, in mai 2019, indicele de referinta trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care inlocuieste ROBOR in calculul dobanzilor la majoritatea creditelor in lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scazut la 2,36%, de la 2,66% in T2 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#indice, #robor, #stagnare , #stiri economice