Cand va fi gata inelul nordic al Autostrazii Bucurestiului. Noul contract semnat cu firmele lui Dorinel Umbrarescu

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 15:43
6861 citiri
Cand va fi gata inelul nordic al Autostrazii Bucurestiului. Noul contract semnat cu firmele lui Dorinel Umbrarescu
Lotul din semi-inelul nordic al Autostrazii 0 va fi construit de Dorinel Umbrarescu FOTO Facebook/ Catalin Drula

Contractul a fost semnat astazi, 12 mai, iar firma executanta se poate apuca de lucru, dupa ce ultima contestatie pentru tronsonul 2 (intre DN1 - Corbeanca si DN2 - Afumati) a fost respinsa recent de Curtea de Apel Bucuresti.

"Contractul pentru cei 19 km ai lotului dintre Corbeanca si Afumati prevede 12 luni pentru proiectare si 22 de luni pentru executie. Aici vor fi construite 2 noduri rutiere + 10 poduri si pasaje.

I-am cerut antreprenorului sa dea dovada de aceeasi seriozitate pe care a aratat-o pana acum si sa urgenteze, pe cat se poate, lucrarile pe care le are pe A0.

Avem promisiunea ca va fi scurtata perioada de proiectare, astfel incat la inceputul sezonului de lucru 2022 sa inceapa santierul. Vom analiza, de asemenea, daca nodul cu DN1 (proiectat in studiul de fezabilitate datand din 2008) se poate redesena, astfel incat sa permita relatii mai eficiente de intrare si iesire din autostrada. Vreau ca in 2023 A0 sa inceapa sa preia din traficul care sufoca Bucurestiul si Ilfovul, iar in 2024 sa putem circula integral pe Autostrada de Centura a Bucurestiului - un proiect pentru care ma lupt din 2016 incoace", a precizat Catalin Drula, ministrul Transporturilor, intr-o postare pe Facebook.

Contractul a fost atribuit Asocierii SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade S.R.L., condusa de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu.

Cei 19 kilometri de autostrada ar urma sa fie construiti contra sumei de 831.920.653,34 lei, fara TVA, din fonduri europene nerambursabile.

"Investitia este necesara pentru a se realiza accesibilitatea la reteaua TEN- T, dar si pentru a scoate, pe cat posibil, traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV si IX Pan European din zona urbana pe care in situatia existenta o traverseaza si o perturba. In momentul de fata, drumul existent - Centura Municipiului Bucuresti - nu mai face fata acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzatori ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari si nerentabile.

Importanta acestui proiect rezulta din necesitatea realizarii unei continuitati intre Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti si Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, dar si in lungul coridorului IX Pan European si realizarea unei conexiuni intre Coridorul IV Pan European si Coridorul IX Pan European", arata oficialii CNAIR.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Centura Bucuresti, #autostrada, #Ministerul Transporturilor, #catalin drula, #Dorinel Umbrarescu , #stiri economice