Semnele revenirii economiei: vanzarile cu amanuntul in luna martie au crescut cu peste 13%, comparativ cu luna precedenta

Joi, 06 Mai 2021, ora 09:57
2001 citiri
Semnele revenirii economiei: vanzarile cu amanuntul in luna martie au crescut cu peste 13%, comparativ cu luna precedenta
Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 2,1% FOTO Pixabay.com

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 13,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,3%, arata datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

"In luna martie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat caserie bruta cu 13,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,3%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 9,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,6%", a informat INS.

In primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de perioada similara din 2020 atat ca serie bruta cu 4,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 13,3%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+23,5%), vanzarile de produse nealimentare (+12,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, comparativ cu luna precedenta a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 3,8%.

Scaderi s-au inregistrat la vanzarile de produse nealimentare (-1,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 9,1%, datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+21,1%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,9%).

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 5,6%, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+16,7%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,4%).

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 5,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada similara din 2020 a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,1%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,1%).

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 0,8% ca urmare a cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare cu 10,8%.

Scaderi s-au inregistrat la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-3%) si la comertulcu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,1%).

Cifra de afaceri neta reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri neta nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#INS, #stiri economice, #vanzari , #stiri economice