Ziare.com

Instanta: Clauzele din contractele de creditare Volksbank, abuzive

Luni, 24 Mai 2010, ora 10:15

   

Instanta: Clauzele din contractele de creditare Volksbank, abuzive
In premiera in Romania, o instanta de judecata a declarat abuzive clauzele din contractele de creditare ale unei banci. Si alte banci de la noi ar putea ajunge in curand in aceeasi situatie, existand mai multe procese intentate de ANPC.

Clauzele prin care a treia banca din sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, a putut majora dobanzile fara consultarea clientului dar si cele referitoare la aplicarea comisionului de risc au fost catalogate drept abuzive de o sentinta a Judecatoriei Sectorului 2 din Capitala, relateaza Gandul.

Judecatoria Sectorului 2 a admis sesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotriva Volksbank Romania, actiune depusa in instanta de autoritate dupa ce a fost sesizata prin 19 plangeri formulate de clientii bancii.

Cu toate ca un client al unei banci poate sa actioneze in judecata banca si pe cont propriu, avocatii specializati in domeniu ii sfatuiesc sa sesizeze mai intai ANPC.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Autoritatea poate fi sesizata pentru verificarea legalitatii conditiilor in care banca a acordat imprumutul: clauze abuzive, publicitate inselatoare, aplicarea unor dobanzi si comisioane in mod unilateral si fara notoficare.

Din pacate, insa, amenzile sunt foarte mici, cea maxima fiind de 80.000 de lei (sub 20.000 de euro). In cazul Volksbank, Judecatoria Sectorului 2 a aplicat o amenda contraventionala in valoare de 1.000 de lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

La astfel de amenzi chiar te simti obligat sa te porti abuziv. Daca Romania nu are nevoie de bani, si vrea sa inmulteasca coruptia, poate chiar sa scada valoarea amenzile.
In alte parti ale lumii, curgea milioanele Vonlksbankului, si nu i-si permite asa ceva.

 

e driptate...

noi luam toate datoriile po-pulatiei si le ducem in secolul urmator...
da nu gratis... 3 $ de om ...si 10 de societate...
multumitii lu ala saracu si transmitetii bani ... ca nu pierdeti nimic...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor