Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, suspectand ca Samsung a fixat preturile de vanzare la Flanco, Altex si eMag

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 15:45
4428 citiri
Consiliul Concurentei a declansat o investigatie, suspectand ca Samsung a fixat preturile de vanzare la Flanco, Altex si eMag
Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta Foto/Pixabay

Consiliul Concurentei a anuntat ca a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail si Dante International (administratorul eMAG), pentru ca suspecteaza posibile intelegeri de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania pe piata produselor electronice si IT&C din Romania.

"Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics Romania, Altex Romania, Flanco Retail si Dante International. Inspectiile s-au derulat in cadrul unei investigatii privind posibile intelegeri si/sau practici concertate de fixare a preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania pe piata produselor electronice si IT&C din Romania. Astfel, investigatia vizeaza relatia dintre compania Samsung Electronics Romania si partenerii acesteia, printre care Altex Romania, Flanco Retail si Dante International", a informat autoritatea de concurenta.

Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenta.

"Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, efectuarea acestora nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor. Documentele ridicate se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice. Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilelor practici anticoncurentiale analizate", mai arata autoritatea.

Samsung Electronics Romania este subsidiara locala a grupului Samsung, un producator si distribuitor mondial de produse electronice si produse de tehnologia informatiilor.

Altex si Flanco comercializeaza on-line si prin intermediul unor retele nationale de magazine o gama larga de produse din categoria electronicelor si IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administreaza platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul careia comercializeaza o gama larga de produse, echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Consiliul Concurentei, #economic, #Samsung, #eMAG, #Altex, #vanzari , #stiri economice