Un gigant industrial german va investi 21 de milioane de euro in constructia celei de-a doua cladiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Marti, 13 Iulie 2021, ora 12:58
3389 citiri
Un gigant industrial german va investi 21 de milioane de euro in constructia celei de-a doua cladiri de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj
Centrul de inginerie din Cluj FOTO Bosch.com

Una din cele mai mari companii germane a anuntat marti ca incepe constructia unei noi cladiri de birouri in cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, investitie de 21 de milioane de euro.

"Bosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a anuntat oficial deschiderea santierului pentru construirea unei noi cladiri de birouri in cadrul Centrului de Inginerie din Cluj. La evenimentul din 13 iulie 2021 au participat, alaturi de managementul companiei, reprezentanti ai autoritatilor locale.

Lucrarile de constructie au inceput in martie 2021 si vor fi finalizate in anul 2023, cladirea urmand a fi data in folosinta la inceputul anului 2024. Investitia totala planificata pentru acest proiect este de aproximativ 21 de milioane de euro", anunta grupul.

Noua cladire, care va fi conectata cu sediul existent prin doua pasarele, se va intinde pe o suprafata construita de circa 10.000 de metri patrati si zece etaje, fiind prevazuta cu o parcare subterana.

"Activitatile de dezvoltare ale Grupului Bosch in Romania au crescut in mod constant si sustenabil in ultimii ani, astfel ca am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua cladire, care sa sustina aceasta crestere si sa asigure infrastructura necesara pentru noi proiecte complexe. Investind in arii de importanta pentru viitor, precum mobilitatea sustenabila - automatizata, electrica si conectata-, Internetul lucrurilor si inteligenta artificiala, Bosch continua sa isi extinda si mai mult rolul de lider in inovatie.

Prin consolidarea pozitiei Centrului de Inginerie din Cluj, expertii nostri locali au o contributie din ce in ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global", a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL si reprezentantul Grupului Bosch in Romania.

Cele doua cladiri de birouri ale centrului din Cluj pot gazdui in total peste 1.400 de angajati, activand in cadrul unui model de lucru hibrid.

"Dupa perioada dificila pe care am trait-o cu totii trecand prin pandemia de Covid-19, este o veste extraordinara pentru comunitatea noastra sa aflam ca se continua investitiile in infrastructura care gazduieste cercetare si inovare in oras. Vorbim despre noi locuri de munca inalt calificate, care raspund nevoilor viitorului muncii in Cluj-Napoca", a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, prezent la eveniment.

Prima cladire a centrului a fost inaugurata in februarie 2020 si are o suprafata construita de circa 17.000 metri patrati.

In domeniul educatiei, Bosch a dezvoltat la Cluj, din 2013, proiecte de lunga durata cu universitatile locale. In prezent, compania are in derulare trei programe de masterat si patru cursuri universitare dezvoltate impreuna cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea "Babes-Bolyai". In acest context, centrul din Cluj ofera, anual, peste 50 de burse studentilor talentati.

Grupul Bosch este prezent in Romania de 27 de ani si are aproximativ 8.160 de angajati in cinci entitati. In 2020, Bosch a inregistrat vanzari de 448 milioane de euro pe piata din Romania. Vanzarile totale nete, incluzand vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe langa centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnologie industriala, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara. In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele sectoarelor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgerate GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.

Grupul Bosch are aproximativ 395.000 de angajati in intreaga lume (status la 31 decembrie 2020). Compania a generat vanzari de 71,5 miliarde de euro in 2020. Operatiunile sale sunt structurate in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. Lider in IoT, Bosch ofera solutii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 si mobilitate conectata.

Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 440 de filiale si companii regionale din aproximativ 60 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
Grindeanu ademenește Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenește Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#Cluj, #investitii straine Romania, #economie Romania , #stiri economice