Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Irakul vrea sa furnizeze gaze naturale pentru Nabucco

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 20 Mai 2009, ora 17:02
548 citiri
Irakul vrea sa furnizeze gaze naturale pentru Nabucco

Irakul poarta discutii cu privire la posibilitatea de a exporta surplusul de gaze naturale prin gazoductul Arab Gas catre Orientul Mijlociu si ulterior Europa, prin intermediul Nabucco.

"suntem in discutii pentru a conecta surplusul irakian la aceasta conducta pentru a-l exporta in statele arabe si, apoi, in Europa", a declarat ministrul irakian al petrolului, Hussain al-Shahristani, referindu-se la o conducta care uneste Egiptul de Siria si care s-ar putea conecta la un moment dat de conductele europene, noteaza Reuters.

Irakul se afla in posesia unor uriase rezerve de hidrocarburi (locul trei in lume la petrol si zece la gaze naturale), insa are nevoie de investitii de miliarde de dolari pentru a repune in functiune instalatiile deteriorate in urma razboiului si perioadei in care i-au fost impuse sanctiuni comerciale.

Irakul crede ca petrolul din campul gazeifer vestic Akkas, care este in prezent exportat in cantitate mica in Siria, ar putea ajunge in Europa prin intermediul gazoductului Nabucco pana in 2014.

Ministerul irakian al petrolului a respins recent o intelegere facuta de regiunea semiautonoma Kurdistan de a oferi gaze naturale Europei tot prin intermediul Nabucco, pe motiv ca afacerea a fost incheiata fara consultarea guvernului central.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Nabucco gaz Irak , #stiri economice
Comentarii