Legea offshore va fi modificata pana la vara

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 30 Martie 2021, ora 12:54
2411 citiri
Legea offshore va fi modificata pana la vara
Foto: Pixabay.com

Legea offshore va fi modificata pana la vara, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Acesta i-a rugat pe investitorii care asteapta aceasta lege pentru a debloca investitiile sa mai aiba putintica rabdare.

"Va fi o initiativa parlamentara a coalitiei si sunt convins ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare va fi aprobata. Imi doresc un consens mai larg decat consensul din coalitie si sunt convins ca vom avea colegi in parlament in afara coalitiei care vor vota alaturi de noi modificarea legii. Mai aveti putintica rabdare", a declarat ministrul Energiei in cadrul unei conferinte de specialitate.

Potrivit oficialului, maine este termenul final pentru depunerea ofertei privind achizitia pachetului de 50% din proiectul Neptun Deep, detinut de ExxonMobil.

"Compania noastra Romgaz, detinuta de minister in majoritate, va depune oferta pentru achizitia acestui pachet. In paralel am lucrat si la Legea offshore", a mai afirmat Popescu.

Romania este unul dintre producatorii de gaze din UE, iar mixul energetic si tranzitia spre o energie curata depind de gazul natural.

"Ne propunem ca tranzitia energetica sa o facem cu gaze naturale, dorim sa scoatem gazele din Marea Neagra, dorim sa gasim noi rezerve, deci modificarea Legii offshore este o prioritate pentru stimularea si investitiilor in acest sector", a precizat oficialul.

ExxonMobil si OMV Petrom exploreaza perimetrul de mare adancime Neptun Deep, cu rezerve de gaze estimate la 42-84 de miliarde de metri cubi. Anul trecut, ExxonMobil anunta ca vrea sa se retraga din Romania. La randul lor, cei de la OMV Petrom a precizat ca vor continua investitia daca au un cadru legislativ si de piata stabil, iar decizia depinde de modificarea Legii offshore.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#legea offshore, #investitori legea offshore, #ExxonMobil gaze Marea Neagra , #stiri economice