Leul s-a apreciat usor pana sub pragul de 3,71 lei/euro

Joi, 27 Martie 2008, ora 18:01
706 citiri
Leul s-a apreciat usor pana sub pragul de 3,71 lei/euro

Moneda nationala s-a apreciat sensibil spre finalul sedintei de joi pana la cotatii sub 3,71 lei/euro, de la un nivel usor peste acest prag in seara precedenta, dupa ce in prima parte a zilei leul s-a depreciat, influentat de scaderile de pe bursele din SUA si Asia.

"Leul a urmat joi o tendinta de depreciere in prima parte a zilei, pe fondul scaderilor de pe bursele din SUA si Asia. Poate fi vorba despre un nivel de rezistenta de 3,73 lei/euro, de la care cursul a reinceput sa coboare", a declarat seful de departament in cadrul trezoreriei Volksbank, Ciprian Mihai, pentru NewsIn.

"In regiune, tendinta pare ca a fost inversa, de apreciere in prima parte a zilei si de depreciere spre finalul sedintelor", a adaugat Mihai.

Leul a deschis sedinta de joi in apropierea nivelului de 3,7150 lei/euro, pentru ca, dupa ora 9:30, moneda nationala sa inceapa sa se deprecieze, pentru scurt timp, pana la 3,7275 lei/euro. Dupa atingerea acestui varf, cursul a reinceput sa coboare, iar la ora 17:40, bancile cumparau un euro cu 3,7120 lei si il vindeau cu 3,7190 lei.

Cursul afisat joi de BNR arata o depreciere usoara, cu 0,06%, a leului fata de euro, pana la 3,7176 lei/euro, respectiv o apreciere a monedei nationale cu peste un ban (0,4%) pana la 2,3527 lei/dolar, de la 2,3621 lei/dolar, cat era in ziua precedenta, ca urmare a deprecierii monedei americane pe pietele internationale.

Moneda americana a pierdut teren in prima parte a zilei in fata euro, de la 1,5727 dolari/euro pana la un minimum de 1,5846 dolari/euro, iar la 17:40 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5773 dolari.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,84% pe an, fata de 9,66% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 10,34% pe an, de la 10,16% pe an, cat era miercuri.

Dobanzile la depozitele overnight raman la un nivel ridicat, intre 9,5 si 10% pe an, din cauza lipsei de lichiditate cu care se confrunta bancile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#leul, #apreciat, #usor , #stiri economice