Linie de croaziera Constanta - Istanbul - Odesa

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 14:53
3286 citiri
Linie de croaziera Constanta - Istanbul - Odesa

O linie de croaziera pe ruta Constanta - Istanbul - Odesa va fi inaugurata in Portul Constanta in luna noiembrie a.c., transmite corespondentul NewsIn. Directorul firmei care agentureaza nava care va circula pe aceasta ruta, Virgil Dragan, a declarat luni ca o linie regulata de pasageri va fi inaugurata oficial pe 6 noiembrie.

Este pentru prima data cand turistii romani si straini pot opta pentru o croaziera pe Marea Neagra, cu plecare din Constanta. Dragan spune ca proiectul este in lucru de doi ani si a putut fi realizat, dupa ce in portul Constanta a fost infiintat si functioneaza un terminal modern de pasageri.

Un alt avantaj a fost faptul ca Ministerul Turismului a acordat, special pentru aceasta nava, o reducere de 50% la taxele care trebuiau platite. Nava "Yuzhnaya Palmyra" va pleca de patru ori pe luna din Constanta. In acest an vor avea loc doar doua curse demonstrative cu cate 200 de turisti la bord, iar din luna aprilie a anului viitor va intra in exploatare comerciala.

Biletele pentru croaziera pornesc de la pretul de 220 de euro, fara taxa de pasageri, pentru cabinele cu patru paturi, cele cu doua paturi costa 270 de euro, iar camerele de lux au preturi cuprinse intre 993 si 1.163 de euro. Tariful acopera transportul Constanta-Istanbul-Odessa, trei mese pe zi si cazarea pe perioada stationarii in port.

Optional, sunt oferite excursii organizate cu ghid. Pentru proprietarii de autoturisme, nava dispune si de 277 de locuri special amenajate pentru masini. Nava "Yuzhnaya Palmyra" are 127 de metri lungime si dispune in total de 138 de cabine (dintre care cinci de lux), cu 464 de paturi.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...