Locuintele noi se vand mai greu

Joi, 20 Martie 2008, ora 08:10
1962 citiri
Locuintele noi se vand mai greu

In goana dupa cat mai multi clienti, dezvoltatorii de proiecte rezidentiale fac naveta din targ in targ pentru a-i convinge pe posibilii cumparatori sa le achizitioneze locuintele, din ce in ce mai scumpe, informeaza Evenimentul Zilei.

Organizate in incinte diferite si, uneori, aproape in acelasi timp, aceste expozitii aduna, luna de luna, cam aceeasi oferta: preturile pornesc de la 1.100 de euro/mp pentru cea mai ieftina varianta si depasesc 2.500 de euro/mp in cazul locuintelor din zonele centrale.

Potrivit organizatorilor Targului National Imobiliar (tIMOn), deschis miercuri la World Trade Center, doar 10% dintre vizitatori au intentii de a achizitiona o locuinta in viitorul imediat apropiat.

Specialistii admit ca ritmul de vanzare al locuintelor este mai lent fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar nu iau in considerare preturile exagerat de mari. Ei sustin ca principalele motive sunt intensificarea concurentei si neadaptarea ofertei la cererea din piata.

"Sunt dezvoltatori care construiesc fara sa consulte cerintele pietei. Unii ofera, de exemplu, terase prea mari, care cresc preturile locuintei, ceea ce face ca proiectul sa fie vandut mai greu", spune Calin Clinciu, de la agentia Euroest. Potrivit acestuia, preturile nu sunt inca exagerat de mari si exista inca multi posibili cumparatori.

Presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Ruxandra Cleciu, spune ca intensificarea concurent ei da mai multe batai de cap dezvoltatorilor. "Oferta este mult mai mare fata de cea din aceeasi perioada a anului trecut. Asta inseamna ca si cumparatorii isi rezerva mai mult timp de gandire pentru a studia variantele", precizeaza Cleciu.

Al treilea targ imobiliar din acest an este deschis pana duminica, intre orele 10.00 si 19.00, la World Trade Center. Vineri va debuta, la Sala Dalles, primul targ de terenuri, iar luna viitoare vor avea loc alte doua targuri de locuinte: o noua editie a tIMOn si a Targului National Imobiliar, la Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#apartamente, #locuinte, #vanzare , #stiri economice