Marea Britanie, Irlanda si Spania vor fi cele mai afectate de criza

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 11:11
1608 citiri
Marea Britanie, Irlanda si Spania vor fi cele mai afectate de criza

Spania, Irlanda si Marea Britanie vor fi tarile din zona euro cele mai afectate de probleme economice, in perioada urmatoare, crede analistul Global Insight, Diego Iscaro.

Potrivit analistului, criza vizeaza cele trei tari pentru ca economiile lor depind in mare masura de sectorul constructiilor si de cel finaniciar, informeaza The Money Channel.

Pe de alta parte, analistul se asteapta ca atat Banca Centrala Europeana cat si Banca Angliei sa reduca dobanda de referinta cu 0,5 puncte procentuale la urmatoarele reuniuni.

"Ne asteptam ca lucrurile sa mearga mai rau, inainte de a merge mai bine", sintetizeaza analistul Global Insight, Diego Iscaro, previziunile privind situatia economica mondiala.

"Abia acum vedem efectele crizei financiare in economia reala. Am vazut contractarea PIB-ului american, vedem situatia din Marea Britanie. E doar inceputul si credem ca economia reala va continua sa slabeasca semnificativ" a precizat Diego Iscaro.

Analistul a atras atentia mai ales asupra perspectivelor intunecate ale sectorului constructiilor si a estimat ca somajul va creste, dar nu numai in acest sector, ci in toata economia. Cresterea somajului va avea impact asupra consumului si a cresterii economice in general.

"In zona euro, Irlanda si Spania vor fi lovite puternic din cauza importantei sectorului constructiilor in economie. Marea Britanie va fi si ea afectata serios din cauza importantei sectorului financiar. Cred ca Marea Britanie, Irlanda si Spania vor fi tarile vest europene cele mai afectate" a adaugat analistul Global Insight.

Diego Iscaro estimeaza ca Banca Centrala Europeana si Banca Angliei vor reduce dobanda de politica monetara, la fel cum a facut si Federal Reserve.

"Astept ca BCE sa reduca dobanda de referinta.

Probabil cu 0,5 puncte procentuale. Si asta deoarece decizia e influentata de estimarile privind inflatia. Iar inflatia chiar daca acum e ridicata, asteptarile sunt de reducere rapida," a declarat Diego Iscaro.

Analistul Global Insight se asteapta ca pretul petrolului sa ramana relativ redus in perioada urmatoare din cauza cererii reduse si estimeaza un curs de 1,30 de dolari pentru un euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Marea Britanie, #Irlanda, #Spania, #criza, #Global Insight , #stiri economice