Marian Sarbu: Pensiile se acorda in functie de contributii pana in ianuarie 2010

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 23:27
2185 citiri
Marian Sarbu: Pensiile se acorda in functie de contributii pana in ianuarie 2010

De la inceputul anului viitor, pensiile se vor primi in functie de contributiile la sistemul public de pensii, urmand ca in maximum doua luni sa fie finalizat proiectul legii unice a pensiilor, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marian Sarbu.

"Saptamana viitoare va avea loc o prima intalnire a grupului de lucru, la care vor participa reprezentantii tuturor ministerelor implicate in elaborarea acestei legi, urmand ca in maximum o luna-doua luni sa putem veni cu un proiect de lege in acest sens.

In acest moment s-au aprobat sapte principii in legatura cu noul sistem de pensii, iar de la 1 ianuarie 2010 pensiile vor fi incasate in functie de contributia la sistemul de pensii", a precizat ministrul Muncii.

Marian Sarbu nu a dorit sa comenteze declaratiile presenditelui PSD, Mircea Geoana, care a declarat miercuri ca la nivelul coalitiei nu s-a ajuns la o discutie "structurata" despre recalcularea pensiilor speciale si ca secretarul de stat in Guvern, Mihai Seitan, a exprimat o opinie personala atunci cand a vorbit despre recalcularea pensiilor.

Mihai Seitan declara, marti, ca pensiile a circa 200.000 de magistrati, cadre militare si alte persoane care primesc pensii in baza legilor speciale vor fi recalculate, astfel incat cuantumul acestora sa fie egal cu valoarea contributiei.

El a precizat ca recalcularea pensiilor speciale este o decizie de principiu a Executivului, iar de saptamana viitoare va coordona o echipa care va elabora aspectele tehnice ale legii.

Pana la finalul anului, Legea de reformare a sistemului de pensii, ale carei principii au fost adoptate saptamana trecuta de Executiv, trebuie sa fie trecuta prin Parlament. Potrivit lui Seitan, noile reguli nu se vor aplica imediat ce noua lege va intra in vigoare, estimand ca acest lucru s-ar putea intampla peste aproximativ sase luni de la acea data.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Sarbu pensii contributii, #sistem unic pensii , #stiri economice