Mediul de afaceri, despre criza guvernamentala: Aceasta furtuna intr-un pahar este platita tot de noi

Miercuri, 04 Septembrie 2019, ora 14:47
3473 citiri
Mediul de afaceri, despre criza guvernamentala: Aceasta furtuna intr-un pahar este platita tot de noi
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Jianu

Mediul de afaceri nu este interesat de cine ramane la guvernare, ci de deblocarea rapida a situatiei, intrucat, in prezent, avem o tara care nu mai functioneaza din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Aceasta furtuna intr-un pahar este platita tot de mediul de afaceri. Pe noi nu ne intereseaza cine ramane la guvernare. In acest moment, Guvernul nu mai functioneaza, nu mai pot fi tinute sedinte de Guvern, avem o tara blocata in functionarea ei economica. Insa, nu o putem duce asa luni de zile. E ca la un pacient: daca nu intervii rapid, s-ar putea sa constati decesul", a spus Jianu, intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, situatia ar trebui sa se rezolve in maximum doua saptamani, pentru a nu exista efecte mult mai grave.

"Ceea ce doreste mediul de afaceri este o eficientizare in ceea ce priveste actul de guvernare, politicile publice, usurinta de a face afaceri, nu sa vedem aceasta batalie politica", a continuat Jianu.

Astfel, CNIPMMR propune o regandire a structurii guvernamentale si o adaptare a programului de guvernare la noile realitati economice si sociale.

Cel mai potrivit ar fi un Executiv format din 15 ministere, la fel ca in Germania si Olanda, fata de formula actuala, cu 24 de ministri, plus prim-ministru.

In opinia CNIPMMR, Ministerul Energiei ar trebui comasat cu cel al Economiei, portofoliul Dezvoltarii cu cel al Turismului, iar Agricultura si Protectia Mediului ar trebui sa existe sub cupola aceluiasi minister. La fel, o alta institutie ar trebui sa fie Ministerul Antreprenoriatului, Comertului si Tehnologia Informatiei.

"Acest Guvern ar trebui sa ofere stabilitate si predictibilitate, sa nu mai emita ordonante de urgenta in domeniul economic si fiscal, sa fie orientat spre crestere nivelului investitiilor publice, in special cele din infrastructura, si spre absorbtia de fonduri europene", au sustinut reprezentantii IMM-urilor.

De asemenea, administratia publica trebuie profesionalizata, iar calitatea serviciilor publice ar trebui imbunatatita.

Compania care domină piața aspiratoarelor robot în 2024. Ce inovații remarcabile a adus
Compania care domină piața aspiratoarelor robot în 2024. Ce inovații remarcabile a adus
Roborock și-a consolidat în 2024 statutul de lider pe piața globală a aspiratoarelor robot, înregistrând o cotă de 16% la nivelul volumului de livrări și 22,3% în ceea ce privește...
Android Auto: Funcția puțin cunoscută care îți face călătoriile mai ușoare
Android Auto: Funcția puțin cunoscută care îți face călătoriile mai ușoare
Android Auto este una dintre cele mai utile platforme pentru șoferii care vor să rămână conectați în timpul condusului fără să se lase distrași de telefon. Majoritatea utilizatorilor o...
#Florin Jianu guvernare mediu afaceri , #stiri economice
  1. Reziliență economică în zona euro – TradeVille
  2. Compania care domină piața aspiratoarelor robot în 2024. Ce inovații remarcabile a adus
  3. Android Auto: Funcția puțin cunoscută care îți face călătoriile mai ușoare
  4. Google lansează funcțiile video AI Gemini Live. Telefonul tău te va vedea și înțelege în timp real
  5. Actualizare cu probleme. Modelele soundbar Samsung vândute în România au devenit inutilizabile după un update automat
  6. Raționalizarea energiei: Cum plănuiesc autoritățile să schimbe tarifele în funcție de momentul zilei. „La fel cum, în comunism, am trăit cu pâinea pe cartelă”
  7. Ce se mai aude de legile promise după izbucnirea scandalului „Nordis”. Revolta păgubiților și explicațiile aleșilor: „Problema de fond este cooperarea între escroci și politicieni”
  8. Mutările lui Trump zdrobesc Statele Unite: Pierderi colosale de 5.500 de miliarde dolari
  9. Ministrul Burduja lansează un nou atac asupra ONG-urilor: "Câteva organizații de mediu critică violent posibilitatea ca instanțele din România să le găsească răspunzătoare"
  10. Colosul german Bayer mai pierde un proces de miliarde de euro, legat de un produs care ar cauza cancer. Compania vrea să fie protejată împotriva acțiunilor în instanță