Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GameStop: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritate

Autor: Paul Barbu - Redactor
Duminica, 14 Martie 2021, ora 00:02
8289 citiri
Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GameStop: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritate

Actiunea GameStop a scos ce este mai bun din micii investitori, dar a si aratat cat este de corupta piata bursiera si cum cei bogati nu vor sa "imparta felia" de tort pentru ca risca sa piarda controlul. Zilele trecute, cand actiunea ajunsese la 350 de dolari, fondurile de investitii au pus in vanzare milioane de actiuni imprumutate pentru a scadea pretul dramatic.

In acel moment, pretul a scazut pana la 180 de dolari per actiune, dar nu acesta a fost faptul ciudat care a atras atentia investitorilor, ci ca inainte ca drastica scadere sa se produca, deja aparusera in presa de specialitate materiale despre cresterea si decaderea actiunii. Lucrul acesta a aratat ca in piata exista o manipulare pe respectiva actiune.

Chiar si asa, pe reteaua de socializare Reddit apar tot mai multe povesti ale utilizatorilor care au castigat considerabil tranzactionarea actiunilor GameStop.

Unul dintre acestia povesteste si arata grafice legate de investitiile facute in care se vede cum cu 12.000 de dolari investiti in GME a ajuns la 1,4 milioane de dolari, in doar cateva luni. Banii i-a lasat in continuare in actiuni, dar a scos 80.000 din total pentru a-si achita datoriile si pentru a porni o afacere.

Bunica de 102 ani investitoare in GME

Un altul arata un printscreen cu actiunile pe care bunica sa le-a cumparat in 1995 si inca nu le-a vandut. Si in tot acest hype bursier nici nu vrea sa le vanda pentru ca stie ca actiunile vor creste din nou, chiar mai mult de 350 de dolari. In momentul de fata actiunile GME se tranzactioneaza cu 270 de dolari.

Profituri donate catre spitalul de copii

Un alt utilizator arata dovezi potrivit carora, din profiturile pe care le-a inregistrat din tranzactionarea actiunilor GameStop a mers chiar la un magazine GameStop si a cumparat Nintendo Switches pe care apoi le-a donat spitalului de copii din orasul sau.

"Am folosit banii pentru a cumpara Nintendo Switches de la GameStop, le-am donat la Spitalul de Copii. Am ajuns subiect de stiri pentru televiziunile locale si am adus glorie WSB (forumul Wall Street Bets de pe reteaua de socializare Reddit)", scrie acesta in postare.

A umplut rafturile bancii de alimente

Un alt utilizator arata ca a inregistat profit de aproape 100.000 de dolari din tranzactionarea acestor actiuni si din acesta a donat 5.000 de dolari pentru o banca de alimente din zona sa, postand si raspunsul bancii la donatia sa:

"Va suntem foarte recunoascatori pentru darul oferit in valoare de 5.000 de dolari pe care l-am primit in data de 2 februarie 2021. Suntem si mai recunoscatori pentru sustinerea de care dai dovada fata de Northwest Harvest si fata de cei pe care-i ajutam in aceste vremuri dificile. Cadoul tau ne va ajuta sa ne asiguram ca toti cei din Washington pot beneficia mese sanatoase in timpul acestei crize si mai departe".

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...
Comentarii