Merkel: Grecia nu are nevoie de sprijin financiar

Sambata, 06 Martie 2010, ora 09:11
1571 citiri
Merkel: Grecia nu are nevoie de sprijin financiar
Foto: Daylife

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ca Grecia nu are nevoie de ajutor financiar, dupa discutiile purtate cu premierul elen, George Papandreou, in Berlin, vineri dupa-amiaza.

Merkel a adaugat ca Grecia nu a cerut sprijin financiar si ca, astfel, stabilitatea din zona euro este "asigurata", relateaza BBC News.

Prim ministrul grec a spus ca au inceput cele mai serioase miscari de strada de la inceputul crizei, dupa ce a Parlamentul a aprobat masurile de austeritate propuse.

De altfel, vineri, sindicalistii au blocat intreaga Atena, iar politistii au reactionat violent in unele cazuri. Liderul unuia dintre cele mai mari sindicat, Yannis Panagopoulos a fost atacat de trei persoane, iar niste politisti au dat cu gaz paralizant in ochii unui veteran, Manolis Glezos, in varsta de 80 de ani. Lucrurile au degenerat, Glezos fiind unul dintre cei mai iubiti oameni din Grecia, dupa ce a urcat pe Acropole pentru a rupe steagul cu svastica, in timpul ocuparii naziste.

Grevele vor continua si saptamana viitoare, masurile incluzand reducerea salariilor bugetarilor, inghetarea pensiilor si majorarea mai multor taxe si accize.

Merkel a adaugat ca "Germania si Grecia vor lucra impreuna pentru modernizarea Greciei" si a mentionat ca multe alte tari au fost nevoite sa implementeze masuri de austeritate in timpul recesiunii.

Totusi, Grecia va fi nevoita sa imprumute peste 70 de miliarde de dolari in acest an, iar Papandreou a declarat ca s-ar putea indrepta spre FMI. Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a spus ca acest lucru nu ar fi "potrivit".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#ajutor financiar Grecia, #Angela Merkel Grecia, #greve Grecia , #stiri economice