Presedintele Camerei de Comert: "Volumul schimburilor de produse si servicii dintre Romania si Israel se apropie de un miliard de euro"

Luni, 10 Mai 2021, ora 18:54

   

Presedintele Camerei de Comert: "Volumul schimburilor de produse si servicii dintre Romania si Israel se apropie de un miliard de euro"
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a declarat luni, in cadrul unei intrevederi cu ambasadorul Israelului, David Saranga, ca volumul schimburilor de produse si servicii dintre Romania si Israel se apropie de un miliard de euro.

"Intre cele doua state exista un nivel inalt in ceea ce priveste cooperarea economica, in Romania fiind inregistrate peste 8.000 de companii cu capital israelian. Cu toate ca volumul schimburilor de produse si servicii se apropie de un miliard de euro, suntem de acord cu totii ca potentialul celor doua state este unul cu mult mai mare. Numai daca luam in considerare faptul ca, recent, au fost descoperite rezerve de gaze naturale in Israel, cu siguranta ca vom putea identifica oportunitati de cooperare intre specialistii din cele doua state in domeniul energetic. In acest context, devine foarte important sa cunoastem din timp dimensiunea, cifra de afaceri si interesul pe piata romaneasca a firmelor israeliene", a spus Daraban.

La randul sau, ambasadorul Israelului in Romania a punctat faptul ca intre cele doua tari se pot dezvolta relatii economice importante in domenii precum: agricultura, securitate cibernetica sau solutii digitale de sanatate.

"Pentru Israel, cooperarea economica cu Romania reprezinta o prioritate de varf. Va trebui, astfel, sa intensificam dialogul dintre reprezentantii companiilor din cele doua state. Putem dezvolta relatii intense in sectoare economice cum ar fi: agricultura, managementul apei, securitate cibernetica, sanatate si solutii digitale de sanatate. Dupa cum stiti, Israelul este lider la inovare si digitalizare, lucruri de care poate profita din plin si Romania", a afirmat Saranga.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Potrivit unui comunicat de presa al CCIR, intrevederea dintre cei doi oficiali a avut ca obiective principale analizarea stadiului cooperarii economice dintre cele doua state, precum si identificarea modalitatilor optime de consolidare a relatiilor economice bilaterale.

Datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) arata ca volumul total al schimburilor comerciale Romania - Israel insuma 570,15 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020.

La nivelul lunii martie 2021, in Romania activau 8.298 de companii israeliene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de1694 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
GeluC
rank 5
Si care este meritul CCR tovarase daraban ?
Dumneata te ocupi de imobiliare la RomExpo, de fapt de trecerea cu titlu gratuit a unei suprafete semnificative de teren din patrimoniul statului roman in proprietatea unei ONG ... De ce nu ne spui ce a facut CCR sa creasca exporturile Romaniei. De ce nu ne spui cum stam cu deficitul balantei comerciale si cu productia industriala ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor