Ziare.com

Ministrul Agriculturii: Nu voi incuraja culturile cu organisme modificate genetic

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 11:36

   

Ministrul Agriculturii: Nu voi incuraja culturile cu organisme modificate genetic
Mihai Dumitru, ministrul Agriculturii, a declarat ca este adeptul unei politici prudentiale fata de organismele modificate genetic.

"Nu voi incuraja, voi fi foarte prudent (n. red. in cazul acestor culturi). Atat timp cat situatia este echilibrata nu se creeaza probleme pentru populatie si pentru mediu si atat timp cat exista si avantaje evidente ale cultivarii acestui produs , probabil ca vom fi de acord .

Atat timp cat balanta inclina inspre partea de a nu cultiva, voi spune nu. Dar daca este in avantajul sectorului agricol din Romania si nu am o dovada stiintifica clara ca este daunator pentru sanatate sau mediu voi da intaietate sectorului agricol ca suntem Ministerul Agriculturii. Dar am avut si o discutie in Guvern, pentru a ne stabili o pozitie coerenta, propunerea mea personala fiind de a fi prudenti, de a fi un stat prudent pe acest subiect", a declarat Dumitru pentru Curentul.

Dumitru a vorbit in cadrul interviului si despre legatura dintre el si Dacian Ciolos, mentionand ca ii cere sfaturi in legatura cu activitatea sa ca ministru.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Eu cred ca este un mare avantaj pentru Romania. In primul rand pentru recunoasterea rolului Romaniei in Uniunea Europeana", a spus Dumitru in legatura cu alegerea lui Dacian Ciolos in functia de comisar European.

"Exista un avantaj, daca vreti, prin faptul ca dumnealui poate intelege mult mai usor situatia din Romania. Nu trebuie sa-I explic particularitatile sectorului agricol romanesc si lucruri pe care un comisar din alt stat membru poate nu le-ar fi inteles. Ca sunt foarte multe aspecte in Romania care nu sunt comune altor state membre si atunci eu ma pot intelege mai usor cu domnul Ciolos. Nu trebuie sa fac un efort foarte mare de a explica situatia", a completat Dumitru.

Ministrul Agriculturii, care a renuntat la o cariera importanta la Bruxelles pentru a ocupa postul de ministru in tara, spune ca simte ca poate schimba ceva in agricultura romaneasca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si cum se materializeaza....

""Eu cred ca este un mare avantaj pentru Romania. In primul rand pentru recunoasterea rolului Romaniei in Uniunea Europeana", a spus Dumitru in legatura cu alegerea lui Dacian Ciolos in functia de comisar European.:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ce bazagonii zice nenea ! Crede ca a fost ales Dacian Ciolos moghiros ca a aramas iuropa impresionata de succesele agriculturii romanesti ? Mai pe tiganeste, care e treaba ca e ungurul acolo comisar ? Poate deturna niste subventii, dar asta nu are treaba cu agricultura.
Ci doar o abordare mioritica. El e comisar Iuropean, nu romanesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor