Ministrul francez al Economiei vrea sa revizuiasca prognozele pentru 2008

Duminica, 07 Septembrie 2008, ora 10:25
808 citiri
Ministrul francez al Economiei vrea sa revizuiasca prognozele pentru 2008

Franta va trebui sa-si revizuiasca in jos prognozele macroeconomice pentru acest an, dupa o crestere scazuta a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul al doilea, a precizat la sfarsitul acestei saptamani Christine Lagarde, ministrul francez al Finantelor, citata de Bloomberg.

"Prea multe cifre nu sunt bune. Indiferent daca ne uitam la productia industriala sau la studiile si sondaje referitoare la puterea de cumparare, toate au indica scaderi", a precizat oficialul francez intr-un interviu acordat in timpul vizitei din Italia.

Este pentru prima data in ultimii cinci ani cand economia franceza a scazut in cel de al doilea trimestru din an. Produsul intern brut al Frantei, a doua putere economica din zona euro, a scazut la 0,3% fata de primul trimestru din 2008, interval in care cresterea economica a fost de 0,4%, potrivit datelor Biroului Francez de Statistica.

Ministrul de resort francez a recunoscut totusi ca evolutia actuala a barilului de petrol este de natura sa ajute economia din Hexagon sa-si revina.

"Pretul petrolului a scazut puternic in ultimele sase luni, iar asta poate ajuta la << inflorirea >> economiei", a precizat Christine Lagarde.

Incepand cu data de 11 iulie, cand pretul petrolului a atins recordul de 147,27 dolari/baril, cotatia aurului negru a scazut cu 27%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Christine Lagarde, #declaratii, #date macroeconomice , #stiri economice