Affinity Life Care: o noua paradigma in serviciile de geriatrie care aduce Romania mai aproape de standardele europene

Advertorial
Luni, 19 Aprilie 2021, ora 14:43
201823 citiri
Affinity Life Care: o noua paradigma in serviciile de geriatrie care aduce Romania mai aproape de standardele europene
Affinity Life Care FOTO: affinity.ro

Lansata in anul 2020, reteaua de centre de ingrijire pentru seniori Affinity Life Care isi propune sa redefineasca termenul de independenta pentru seniori in Romania prin intermediul celor 3 centre localizate in Bucuresti si Ilfov, devenind unul dintre cei mai mari furnizori autohtoni care ofera servicii de ingrijire si asistenta medicala la standarde europene.

Proiectul vizeaza, pe langa asistenta specializata, eliminarea factorilor de stres din viata varstnicilor si integrarea acestora intr-o comunitate in care sa se poata bucura in siguranta de timpul liber, preluand din grija familiilor care nu pot oferi supraveghere continua sau ingrijire medicala corespunzatoare acasa.

Avand la baza pasiunea pentru domeniul medical transmisa din generatie in generatie de peste 70 de ani, Affinity Life Care este o initiativa care doreste sa ofere servicii de ingrijire similare cu standardele vestice prin promovarea respectului si a grijii fata de persoanele varstnice. Proiectul aduce o noua paradigma care pune accent pe empatizarea cu nevoile varstnicilor, cat si cu cele ale apartinatorilor, fiind un sistem de ingrijire inspirat din modelul centrelor de seniori din Elvetia sau Marea Britanie.

Aria de expertiza a centrelor de ingrijire Affinity se imparte in patru mari categorii, acoperind nevoile aferente fiecarui stadiu al procesului de ingrijire: programul independent living pentru ingrijirea persoanelor varstnice care se pot descurca pe cont propriu, insa vor sa se bucure de libertatea unei vieti lipsite de griji, programul assisted living destinat persoanelor semi-independente care necesita medicatie, tratamente si asistenta specializata, programul Memory Care axat pe ingrijirea persoanelor cu deficiente de memorie si complicatii ale bolilor grave, precum si servicii de recuperare si monitorizare pe perioade de convalescenta.

Cu o experienta de peste 35 de ani in medicina generala, directorul medical Affinity Life Care ofera zilnic consultatii varstnicilor din cadrul centrelor, alaturi de ceilalti medici specializati in geriatrie si psihologie. Personalul celor trei centre include asistenti, infirmieri, fizioterapeuti si asistenti sociali care se afla mereu la dispozitia seniorilor si monitorizeaza starea de sanatate a acestora. Echipa de specialisti se asigura ca fiecare membru al comunitatii Affinity are parte de atentia cuvenita, beneficiind de un tratament personalizat, sedinte de recuperare medicala, precum si de consultatii din partea unor medici colaboratori, renumiti pentru experienta in cardiologie, neurologie, ortopedie sau psihiatrie.

In cazul in care bolile cronice ajung in stadii avansate, serviciile medicale de geriatrie sunt inlocuite cu un plan de ingrijire paliativa bazat pe controlul durerii, ce are ca scop ameliorarea suferintei bolnavilor in stadii terminale si cresterea calitatii vietii. Mai mult, amplasarea sediilor Affinity Life Care a fost aleasa in functie de proximitatea unor centre medicale private si de stat, astfel incat pacientii sa poata fi usor transportati in situatii de urgenta, centrele fiind la doar cateva minute distanta de spitalele Elias, CF 2 sau Floreasca.

Pe langa monitorizarea medicala permanenta, seniorii beneficiaza de conditii de cazare moderne si de un meniu personalizat, menite sa redea confortul propriei case. Centrele Affinity Life Care sunt locuri intime, cu zone recreative amenajate in curte si parcuri unde rezidentii au posibilitatea de a face plimbari in aer liber. Fiecare centru dispune de o bucatarie profesionala si specialisti in domeniul culinar pentru prepararea meniurilor, dieta fiind personalizata pentru fiecare rezident in parte de catre un medic nutritionist.

Affinity Life Care se diferentiaza de un spital sau de un azil clasic, proiectul reprezentand o initiativa menita sa schimbe mentalitatea familiilor cu privire la centrele pentru seniori care sunt adesea percepute ca un loc de abandon. Integrarea intr-un centru porneste din dorinta pentru o viata mai buna prin prisma faptului ca acesta are parte de ingrijire si relaxare, pastrand in toata aceasta perioada legatura cu familia si cei apropiati. Astfel, centrele Affinity Life Care incurajeaza vizitele si intalnirile in cadrul complexului, fiind un ajutor extern menit sa ofere familiilor oportunitatea de a se bucura din plin de fiecare moment alaturi de cei dragi.

Toate detaliile legate de centrele Affinity Life Care si serviciile disponibile pot fi gasite pe https://affinity.ro/ sau pe pagina dedicata de Facebook.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....