Ziare.com

Mircea Cosea la TV Ziare.com: Un milion de someri, la sfarsitul anului

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 13:42

   

Mircea Cosea la TV Ziare.com: Un milion de someri, la sfarsitul anului
Romania va avea peste un milion de someri pana la sfarsitul anului. Potrivit cifrelor oficiale, 620.000 de romani sunt someri in prezent, dar acestora li s-ar adauga aproape 200.000 care nu sunt inregistrati.

Profesorul universitar-doctor Mircea Cosea a declarat, la televiziunea Ziare.com, ca "numarul somerilor din tara noastra este bun in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana". In timp ce Romania inregistreaza un somaj de 6,2%, majoritatea tarilor europene au depasit 10%, a precizat analistul economic.

Pe langa restructurarile masive care au loc, numarul somerilor este marit permanent si de proaspetii absolventi de facultate, care nu isi gasesc locuri de munca, a adaugat Mircea Cosea.

Analistul economic a atras atentia ca piata muncii din Romania nu se reorienteaza in functie de cerintele momentului si ca multe meserii, care ar fi ajutat la reducerea numarului de someri, au disparut.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 917 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor