Mitsubishi Electric nu va mai produce telefoane mobile

Luni, 03 Martie 2008, ora 15:00
1096 citiri
Mitsubishi Electric nu va mai produce telefoane mobile

Producatorul japonez de echipamente electronice Mitsubishi Electric a anuntat ca intentioneaza sa renunte la operatiunile de pe segmentul telefoanelor mobile, ca urmare a concurentei venite din partea unor companii rivale, anunta Gandul, in editia online de luni.

Mitsubishi Electric estimeaza ca va obtine, in urma acestei masuri, la sfarsitul anului fiscal care se incheie la 31 martie, pierderi de 164,1 milioane de dolari.

Compania se asteapta ca pierderile sa fie compensate de imbunatatirea eficientei operationale pe alte segmente.

Producatorul japonez anticipeaza ca activitatea din sectorul telefoanelor mobile va contribui, in anul financiar 2007 - 2008, cu 2,5% la veniturile companiei, in urma unor vanzari de 971 milioane de dolari.

Decizia Mitsubishi Electric vine in urma anuntului facut, in ianuarie, de producatorul japonez de baterii reincarcabile Sanyo Electric privind incheierea unui acord pentru vanzarea diviziei de telefoane mobile, considerata nerentabila, catre compania japoneza Kyocera, pentru 375-468 milioane dolari.

Mitsubishi Electric intentioneaza sa stopeze livrarile catre furnizorul japonez de telefonie mobila NTT DoCoMo, pana in luna septembrie, dupa ce s-a retras deja de pe pietele internationale.

Printre ceilalti furnizori ai DoCoMo se numara NEC, LG Electronics, Nokia, Sharp, Sony Ericsson, Fujitsu, Sanyo si Motorola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Mitsubishi Electric, #nu va produce, #telefoane mobile , #stiri economice