Moody's: Romania este "mai vulnerabila" in fata crizei

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 11:55
1683 citiri
Moody's: Romania este "mai vulnerabila" in fata crizei

Agentia de rating Moody's a catalogat Romania ca fiind unul din statele pe care le considera "mai vulnerabile" la criza actuala si totodata in tara noastra, potrivit agentiei, exista o probabilitate "mai ridicata" de aparitie a presiunilor exercitate asupra ratingului.

Moody's a intocmit o lista cu cele mai vulnerabile state la actuala criza. Printre acestea se numara Romania, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Coreea, Kazahstan, Turcia, Ucraina, Africa de Sud, statele baltice si Pakistan, informeaza NewsIn.

"Criza financiara a inceput sa afecteze de atunci perspectivele economiilor de piata emergente, iar Moody's a publicat un raport actualizat al perspectivelor macroeconomice, in care a redus estimarile privind cresterea statelor emergente. Scenariul de baza pentru 2009-2010 arata ca, in general, economiile emergente vor inregistra o crestere sub nivelul potential", arata un comunicat al agentiei de rating.

Statele care au ratinguri plasate sub supraveghere sau cu rating negativ, au o pondere crescuta de la 2% pana la 6%.

Analistiul Moody's Kenneth Orchard, sustine ca Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei va inregistra in 2009 scaderi cu pana la 0,3%. Acesta anticipeaza in acelasi timp ca anul viitor vor fi cheltuieli publice mai mari si deficitul bugetar va ajunge pana la 5% din PIB, datoria publica va creste la 16,2% din PIB, corectia deficitului de cont curent va ajunge la nivelul de 8,2% si in totodata estimeaza ca inflatia se va reaseza in intervalul tintit de Banca Nationala, anume 4,5%.

Orchard declara in luna octombrie ca ratingul Romaniei va ramane neschimbat daca politica fiscala se va deteriora grav.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#moody s rating tara, #rating romania moody s, #estimari romania mai, #criza economica financiara , #stiri economice