Moody's: Romania nu va intra in colaps

Joi, 09 Iulie 2009, ora 18:43
2033 citiri
Moody's: Romania nu va intra in colaps
Foto: Wordpress

Romania va inregistra o scadere economica de 5,7 procente, in 2009, insa va evita un colaps similiar tarilor Baltice, datorita existentei unei datoriii scazute a sectorului privat si a dependentei reduse de comertul extern, potrivit Moody's.

Agentia de rating a adaugat ca economia isi va reveni in 2010, inregistrand o crestere de 0,2 procente, relateaza Mediafax.

Analistii Moody's sunt de parere ca s-a imbunatatit situatia privind lichiditatea pe piata locala, incepand din luna februarie, datorita finantarii externe de 20 de miliarde de euro, prin acordul cu Fondul Monetar International.

"Pe masura ce sistemul financiar se stabilizeaza, fondurile vor permite bancii centrale sa reduca gradual ratele dobanzii, pentru a sprijini revenirea economiei. Totusi, desi recesiunea va fi dificila, Moody's considera ca economia va evita un colaps major de tipul celor din statele Baltice, gratie datoriei relativ scazute a sectorului privat si dependentei mai reduse de comertul international", se mai arata in analiza agentiei.

Moody's a adaugat ca rata inflatiei se va situa la 4,9 procente din PIB, in 2009, peste tinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei, insa va scadea la 3,7%, anul viitor.

Punctele slabe ale Romaniei sunt considerate controlul deficitului bugetar, riscurile pentru stabilitatea macroeconomica, dar si procesul de reforme structarele intarziat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Moody colaps Romania, #raport Moody Romania, #scadere economica Romania , #stiri economice