Nokia concediaza 800 de angajati in Finlanda

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:53
2061 citiri
Nokia concediaza 800 de angajati in Finlanda

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat marti ca intentioneaza sa concedieze aproximativ 800 de angajati din Finlanda.

Compania finlandeza a finalizat negocierile cu reprezentantii angajatilor privind planul de reducere a locurilor de munca, care va intra in vigoare din ianuarie, informeaza Reuters.

Nokia intentioneaza sa ofere persoanelor concediate plati compensatorii echivalente cu 5-15 salarii medii lunare dar spera ca unii salariati vor fi relocati la alte fabrici ale companiei finlandeze.

Nokia a anuntat rezultate peste asteptari in trimestrul al treilea, dar cu toate acestea va renunta la 1.800 de angajati din intreaga lume, in incercarea de a eficientiza productia de smartphone-uri Symbian si a recupera decalajul care il separa de competitori.

In perioada iulie-septembrie 2010, Nokia a realizat un profit net de 529 milioane de euro, comparativ cu pierderile istorice de 559 milioane de euro inregistrate anul trecut. De asemenea, vanzarile trimestriale ale companiei finlandeze au crescut cu 4,7% pana la 10,27 miliarde de euro.

In trimestrul al treilea al acestui, an Nokia a vandut 110 milioane telefoane, in crestere cu 2% fata de perioada similara a anului trecut. Grupul finlandez si-a majorat usor estimarile referitoare la cresterea pietei globale de dispozitive in acest an, pana la 10-12% de la un interval cuprins intre 10 si 11% cat estima anterior, in schimb se asteapta la o scadere a cotei sale de piata in 2010, fata de 2009.

De asemenea, Nokia a anuntat in octombrie ca va concedia 1.800 de angajati la nivel global in incercarea de a concura cu rivalii sai pe piata telefoanelor smartphone.

In luna septembrie a acestui an, Nokia l-a numit in functia de director general executiv pe Stephen Elop, care anterior a ocupat o pozitie de varf la Microsoft, in incercarea de a relansa activitatile sale din segmentul high-end. Tot luna trecuta, Nokia a inceput sa livreze noile sale telefoane smartphone bazate pe noul software Symbian 3, inclusiv modelul N8, in care si-a pus mari sperante.

In Romania, Nokia a investit 60 de milioane de euro in localitatea Jucu din judetul Cluj intr-o fabrica inaugurata pe 24 septembrie 2008.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Nokia, #concedieri, #angajati Finlanda , #stiri economice
Comentarii