Ziare.com

Noua legislatie a litigiilor comerciale internationale ar putea falimenta tarile UE

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 21:03

   

Noua legislatie a litigiilor comerciale internationale ar putea falimenta tarile UE
O clauza obscura introdusa in acordul de liber schimb comercial privind solutionarea litigiilor dintre investitori si stat, negociat recent de reprezentantii Uniunii Europene cu America, agita apele in interiorul Uniunii.

Criticii acestei masuri sustin ca pericliteaza masurile de protectie a mediului la nivelul UE, serviciile de asigurari sociale de sanatate din Marea Britanie, ba chiar si libertatile civile ale cetatenilor.

In mare parte, samburele de adevar al acestor afirmatii se regaseste in solutiile date de curtile de arbitraj international in ultima perioada. Solutionarea litigiilor dintre investitori si stat a fost gandita ca o masura de a proteja firmele straine de politicile abuzive adoptate de catre guvernele unor tari.

Citeste mai multe despre Noua legislatie a litigiilor comerciale internationale ar putea falimenta tarile Uniunii Europene pe Business24.ro

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1979 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor