Nu vom cunoaste locatia noii centrale nucleare in acest an

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 15:04
1201 citiri

Locatia viitoarei centrale nucleare nu va fi facuta publica in acest an, potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban.

"Anul asta, parerea mea, nu vom sti locatia viitoarei centrale nucleare", a spus Serban, citat de Mediafax.

In schimb, ministrul intermar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, ca ar putea face public amplasamentul in urmatoarele doua saptamani.

Potrivit lui Serban, locatiile avute in vedere de autoritati sunt secrete, pentru ca, in functie de loc, fiecare companie sa-si poata aplica tehnologia pe care s-o foloseasca.

In Romania functioneaza o singura centrala nucleara, la Cernavoda, avand o putere de circa 1.400 de MW, asigurand 18% din consumul national. Aici se vor construi alte doua reactoare, in perioada 2015 - 2016, investitiile ridicandu-se la patru miliarde de euro.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#centrala nucleara noua, #centrala nucleara Cernavoda , #stiri economice
Comentarii
A
ase
rank 1
CERNOBYL - cine uita NU MERITA