Numarul turistilor straini care vin in Romania, la un nivel minim istoric

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 16:07
2017 citiri
Numarul turistilor straini care vin in Romania, la un nivel minim istoric
Foto: Ziarul Financiar

Omul de afaceri Dragos Anastasiu, care controleaza Grupul Eurolines, a declarat ca piata de incoming (privind turistii straini care vin in Romania) este la un nivel minim istoric si nu are cum sa mai scada, dar ca in 2011 ar putea creste numarul romanilor care merg in concediu in afara.

"Eu sunt relativ optimist in ceea ce priveste 2011. Referitor la piata de incoming (turisti straini care vin in Romania, n.r.), aceasta nu are cum sa mai scada, pentru ca e la un nivel minim istoric, nu poate decat sa creasca, dar nu va creste spectaculos. Mai avem turismul intern (romani care isi petrec concediul in Romania, n.r.), aici nu cred ca se va intampla mare lucru, daca se va mentine, va fi ok, eu sper sa nu scada", a declarat acesta.

Atanasiu a precizat ca segmentul romanilor care vor pleca in strainatate va creste fata de acest an.

"Mai multi romani vor pleca in 2011 in strainatate pentru ca fata de a doua parte a acestui an salariile vor mai creste un pic, vom trece pe crestere economica probabil. Lumea s-a obisnuit deja cu criza, de frica au tinut banii la saltea, au mai taiat un an-doi din banii de concediu si acum vor vrea sa calatoreasca", a afirmat omul de afaceri pentru NewsIn.

Dragos Anastasiu estimeaza totodata ca anul viitor se va inregistra o crestere a vanzarilor de bilete de avion, mai ales datorita faptului ca se revigoreaza relatiile comerciale.

"Referitor la piata de transport international, cred ca din cauza ca lucrurile nu se misca in Romania asa cum ne-am dori cu totii, determina romanii sa isi incerce norocul in alte parti si atunci se plimba, circula. Apoi, daca vom intra in Schengen, probabil cu atat mai mult, pentru ca nu vor mai fi nevoiti sa se intoarca in Romania dupa trei luni", a precizat Anastasiu.

Altfel, intrebat daca ii lipseste conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (patronatul ANAT), acesta spune ca nu, intrucat a avut mai mult timp sa se ocupe de firmele sale.

"Dar mi-a facut placere munca acolo. Insa, oricum, in contextul crizei, propria afacere necesita maxima atentie, astfel cred ca la momentul acela a fost o decizie inteleapta de a nu continua munca la ANAT", a adaugat Dragos Anastasiu.

Eurolines Romania si-a inceput activitatea in 1995, fiind in prezent unul dintre cei doi mari transportatori de persoane din tara. Holdingul controlat de Dragos Anastasiu acopera in prezent toate serviciile din turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Dragos Atanasiu turisti Romania, #turisti straini Romania, #nivel minim istoric , #stiri economice
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
Ce turisti, bre ?!...Mioriticii " n-are " nevoie de turisti ! Pe langa faptul ca am tot avut ' vizitatori ' in ultimele doua milenii, dintre care multi au uitat sa mai plece ( parte dintre ei s-au rrromanizat si merg cu para la C.E )...