O casa "la rosu" e mai ieftina cu 50% decat una "la cheie"

Luni, 12 Noiembrie 2007, ora 11:55
4949 citiri
O casa "la rosu" e mai ieftina cu 50% decat una "la cheie"

Vanzarea unei case "la rosu" difera de cea a unei case predate "la cheie", iar in ultima perioada, din cauza birocratiei existente pe piata, dezvoltatorii aleg sa promoveze mai mult locuintele finisate, ale caror preturi sunt chiar si cu 50% mai mari decat cele la rosu, informeaza NewsIn.

"In mod normal, o casa la rosu ar trebui sa coste cu aproximativ 50% mai putin decat o casa la cheie, aceasta din urma fiind complet finisata, iar problemele legate de orice tip de instalatie sunt deja rezolvate", a afirmat Andreea Manea, consilierul departamentului rezidential al companiei EuroMetropola.

Cea mai mare parte a romanilor se pronunta pentru cumpararea unei case la cheie pentru ca in aceasta situatie proaspatul proprietar nu trebuie decat sa isi mobileze locuinta, potrivit analistilor EuroMetropola.

Cu toate acestea, achizitionarea unei case finalizate presupune sa ai mai multi bani disponibili pentru cumparare, comparativ cu o casa "la rosu".

"Cumparatorul trebuie sa mai tina cont si de faptul ca o casa la rosu nu are instalatii electrice, teava de apa si gaze ori racordare la utilitati, acestea urmand sa fie adaugate ulterior, pe cheltuiala proprietarului.

Exista in piata si case "la rosu" care nu au nici cai de acces si nici gard, acestea urmand a fi construite tot de proprietar. Cazurile acestea sunt destul de des intalnite, in special cand vorbim despre proprietatile amplasate in zonele limitrofe orasului", a mai spus Manea.

Analistii imobiliari mai spun ca desi numarul locuintelor livrate in piata nu reuseste sa satisfaca cererea existenta, cumparatorii raman exigenti si pun in continuare pret pe modul de executie, calitatea fiind cea care face diferenta.

Cine doreste sa investeasca intr-o locuinta, fara sa piarda timp alergand dupa materiale sau vizionand zeci de magazine de prezentare, va alege invariabil o casa la cheie, mai ales ca oferta pietei este mult mai generoasa la acest capitol, conform reprezentantilor EuroMetropola.

Exista totusi si un numar restans de clienti care aleg o casa la rosu pentru ca doresc in mod expres sa-si puna amprenta asupra casei in care urmeaza sa locuiasca, refuzand variantele de finisaje propuse de dezvoltator.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com