Ziare.com

O firma offshore iti salveaza averea in caz de divort

de Madalina Mitan
Sambata, 23 Ianuarie 2010, ora 18:12

   

O firma offshore iti salveaza averea in caz de divort
O companie offshore este o firma inregistrata intr-o tara sau intr-un teritoriu cu statutul de "paradis fiscal", unde societatile straine nu sunt impozitate sau sunt supuse unor impozite foarte mici.

Aceste teritorii propun investitorilor straini, pe langa scutirea/reducerea de impozite pe veniturile firmei si a persoanei, pe taxa de mostenire si de donatie etc, si un sector monetar bine dezvoltat (sistem bancar, asigurari, tranzactii bursiere), liberalizarea tranzactiilor valutare s.a.

Avantajele aduse de un offshore merg de la neplata taxei auto sau "lipsa" bunurilor supuse partajului in caz de divort, pana la evitarea legala a impozitelor sau securizarea activelor in cazul unor eventuale sechestre. De exemplu, in cazul in care o masina este inmatriculata cu off-shore-ul proprietar, care sa prespunem ca este in ... Vanuatu, ea poate circula sase luni in Romania fara plata taxei de prima inmatriculare. In cazul in care aceeasi masina este prinsa de radar, amenda va pleca spre o adresa din Vanuatu, unde este putin probabil sa ajunga sau sa fie executata.

In prezent, se considera ca exista in lume 73 de paradisuri fiscale, insa date precise despre sumele de bani care ajung aici nu exista. Aceste adevarate "raiuri ale finantelor" au legi stricte referitoare la spalarea "banilor negri" pentru a se asigura ca institutiile financiare care-si au sediul acolo nu sunt folosite in scopuri ilicite.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cat timp afacerile sunt legale, secretele financiare sunt aparate cu sfintenie. In paradisurile fiscale este interzisa dezvaluirea oricarui aspect al tranzactiilor financiare, inclusiv informatii cu privire la conturile bancare private, fara un ordin judecatoresc.

De regula, o conditie pentru acordarea scutirii de impozite este si aceea ca firma solicitanta sa nu-si desfasoare activitatea economica pe teritoriul respectiv (conditie impusa de apararea propriei economii de influenta externa). In functie de conditiile de functionare, teritoriile unde se pot inregistra firme off-shore se impart in trei grupe:

Grupa 1 - Insulele Bahamas, Jersey, Insula Man, Delaware (USA) (capitalul de baza nu trebuie consemnat, bilantul nu trebuie depus la nici o autoritate, profitul firmei este incarcat anual numai cu un impozit fix);

Grupa 2- Irlanda, Hong Kong (firmele au obligatia sa prezinte autoritatilor bilantul legalizat de un contabil autorizat);

Grupa 3 - Madeira, Cipru, Elvetia, Lichtenstein, Ungaria (din 1994) (la infiintarea firmei capitalul de baza trebuie consemnat, depunerea bilantului este obligatorie, dar profitul firmei este impozitat avantajos - cu o cota cuprinsa inre 0 si 4,25%).

Cat costa sa infiintezi un off-shore?

Potrivit portalului money.ro, costurile infiintarii unui off-shore variaza intre 1.000 de euro si 15.000 de euro, in functie de taxele care se aplica in tara aleasa:

- 1.000 de euro in Panama, Belize, Bahamas ori Insulele Virgine, unde nu se cere nici macar existenta unei contabilitati
- 2.000 - 2.500 de euro in Malta, Seychelles ori Dominica
- 3.000 - 3.500 de euro in Gibraltar, Hong Kong ori Singapore
- 4.000 de euro in Cipru
- 6.000 - 15.000 de euro in Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein.

Infiintarea unui offshore poate dura intre trei zile si o luna, in functie de legislatia statului ales.

Posibilitati de extindere

Marile corporatii vad filialele offshore ca pe ceva indispensabil pentru expansiunea lor pe noi piete la costuri competitive. De exemplu, centrele financiare offshore domina cateva activitati internationale cum ar fi: shipping-ul, transportul aerian, domeniul financiar si al societatilor de asigurari.

In ultimul timp au fost inregistrate, aproximativ un milion de companii offshore in toata lumea, iar multe din corporatiile de rasunet de pe piata mondiala opereaza prin aceste centre offshore. IBM si Microsoft in Dublin, Orient Express si American Airlines in Bermude, De Burs in Insula Man, GE si CNN in Cipru, sunt numai cateva exemple.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3608 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Facetzi educatzie ,ai ?

Ce mama dreak facetzi mai animalelor, educatzi hotzimea romaneasca!? Mai degraba i-atzi invatza la cinste si la munca reatzi ai dreak de labari de Ferentari,jurnalistii lui Felix !

 

offshore PARADISE FISCAL A FOST ACUM 20 DE ANI, CACI ACUM TOTI RAPORTEAZA LA INTERNATIONAL FORCE - NO WAY!

iNFARA CA VEI VREA SA PLATESTI MAI TIRZIU CEVA DOBINZI USTURATOARE EXISTA DEJA LEGISLATIA INTERNATIONALA COMPLETA DESPRE offshore PARADISE FISCAL, CARE A FOST ACUM 20 DE ANI, CACI ACUM TOTI TRE SA RAPORTEAZE LA INTERNATIONAL FORCE - NO WAY OUT!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor