Obama l-a reconfirmat in functie pe seful Federal Reserve, Ben Bernanke

Marti, 25 August 2009, ora 18:28
1054 citiri
Obama l-a reconfirmat in functie pe seful Federal Reserve, Ben Bernanke
Foto: Reuters

Presedintele american Barack Obama l-a reconfirmat marti pe Ben Bernanke in functia de presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, pentru un al doilea mandat.

De la Ben Bernanke se asteapta sa continue politica inceputa, pentru a scoate SUA cea mai grava criza din ultimele decenii, conform Reuters.

Liderul de la Casa Alba si-a intrerupt chiar vacanta pentru a face anuntul, alaturi de Bernanke, in varsta de 55 de ani, chiar daca inainte de a pleca in vacanta, administratia prezidentiala anunta ca Obama "nu va genera stiri" pe parcursul perioadei de relaxare.

Despre Bernanke, presedintele Obama a spus marti ca s-a comportat cu "calm si intelepciune", "punand frane caderii libere a economiei".

De altfel, Bernanke este expert in criza financiara din 1930, el preluand sefia Fed in februarie 2006, dupa ce a fost numit in 2005 de catre George Bush, pentru a-l inlocui pe Alan Greenspan, care a ocupat aceasta pozitie timp de 18 ani.

Pietele financiare se asteptau ca Bernanke sa obtina un nou mandat de patru ani cu incepere la 1 februarie 2010, dar nu anticipau un anunt venit atat de devreme.

Bernanke, fost profesor la Universitatea Princeton, urmeaza sa fie confirmat de Senat. Rivalul sau pentru aceasta functie era Lawrence Summers, consilierul economic de la Casa Alba si fost secretar al Trezoreriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Obama Ben Bernanke, #presedinte Federal Reserve, #Barack Obama nominalizare FED , #stiri economice