Obama vrea sa inghete cheltuielile bugetare

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 19:22
1597 citiri
Obama vrea sa inghete cheltuielile bugetare
Foto: Daylife

Presedintele american Barack Obama va propune inghetarea cheltuielilor bugetare pe o perioada de trei ani, sperand sa economiseasca astfel 250 de miliarde de dolari, pana in 2020.

Proiectul face parte din bugetul administratiei Obama pe anul 2011, care va fi prezentat pe 1 februarie, relateaza Reuters.

De altfel, aceasta este doar una dintre masurile menite a reduce cheltuielile SUA, Obama fiind criticat pentru dificitul bugetar record.

Totusi, multi economisti nu cred ca inghetarea cheltuielilor ar avea impactul scontat. "Ne indoim ca va fi un efect vizibil, avand in vedere estimarile pentru deficitul bugetar. Ar fi nevoie de reduceri de cheltuieli si majorarea taxelor, nu de inghetarea cheltuielilor", a spus Michael Katz, economist la Forecast.

Pentru a fi aprobata inghetarea cheltuielilor, Obama trebuie sa obtina sprijinul Congresului. Aceasta masura ar exclude Departamentul de Aparare, veteranii, Internele si cheltuielile legate de afaceri internationale.

Prin aceasta masura, deficitul va fi redus cu 10 - 15 miliarde de dolari, in anul fiscal 2011, si va ajunge la 250 de miliarde de dolari, pana in 2020.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...